Audio by title otac_petar_cerovic

Празник Светог краља Стефана Дечанског прослављен у Мишићима

4:33 минута (804.87 КБ)

Црква посвећена Светом краљу Стефану Дечанском у Мишићима, у Сутомору, прославила је храмовну славу.У парохији оца Петра Церовића живи доста породица које су избјегле из Дечана али и из других крајева Косова и Метохије.

Из разговора са сутоморским парохом сазнајемо како је прослављен данашњи празник и да ли постоји нада за повратак Срба на своја вјековна огњишта на Косову и Метохији.

У Спичу мноштво вјерника учествовало на Божићним богослужењима

5:35 минута (984.63 КБ)

Црква Свете Петке у Сутомору на Бадњи дан и Божић била је пуна вјерника.

О прослави Бадњег дана и Божића у Спичу, за Радио Светигору говори парох сутоморски протојереј Петар Церовић.

Први пут на Светој Литургији

15:10 минута (2.61 МБ)

Током Јутарњег програма разговарали смо са протојерејем Петром Церовићем, парохом сутоморским, на тему „Први пут на Светој Литургији".

Веома жива сјећања оца Петра, везана за Пећку Патријаршију и храм Ваведења Пресвете Богородице у свом родном мјесту у Метохији, доводе нас и до блаженопочивше игуманије Пећке Патријаршије мати Февроније, чије ријечи: „Ти ћеш бити калуђер или попа", памти и данас.

У прилогу доносимо тонски запис разговора са оцем Петром Церовићем.

Литургијско сабрање у Цркви Свете Тројице у Старом граду Будви

Tagged:
4:16 минута (1.23 МБ)

У седму недељу по Духовима 23./10. јула 2017. године, када наша црква слави спомен Светих 45 мученика из Никопоља и Преподобног Антонија Печерског, служена је литургија у цркви Свете Тројице у Старом граду Будви.

Литургију су служили парох будвански протојереј Петар Церовић и ђакон будвански Павле Љешковић, професор Богословије Светог Петра Цетињског.

На служби су појали чланови хора Светог Јевстатија Превлачког, предвођени диригентицом Данијелом Николић.