Audio by title otac_drazenko_ristic

Слава цркве у шавничком селу Пошћењу

7:10 минута (1.23 МБ)

Црква Успења Пресвете Богородице у Пошћењу код Шавника, прославиће у четвртак 28. августа 2014. године своју храмовну славу. Литургија ће почети у 9 часова, припремљен је богат културно - умјетнички програм и трпеза љубави, а све то за наш радио најавио је парох шавнички јереј Драженко Ристић.

Очишћени остаци давно порушеног манастира Јеловица

11:39 минута (2 МБ)

Парохија Шавничка и вјерни народ Дробњачког краја, заједно са свештеником шавничким Драженком Ристићем, организовали су у Суботу 6. септембра 2014. год. чишћење давно порушеног манастира Јеловица, који се налази на неколико десетина метара од кањона "Невидио". Сабрала су се браћа из Пошћења, Комарнице, Косорића, Шавника, Бара и Бијеле, као и племеник из Самобора. Манастириште смо очистили колико смо могли, а надамо се да ће дати драги Бог да га и обновимо."- рекао је свештеник Драженко Ристић.

Слава цркве Светог Архангела Михаила у селу Милошевићи код Шавника

5:25 минута (955.17 КБ)

Поводом храмовне славе цркве Светог Архангела Михаила у селу Милошевићи надомак Шавника, у недељу 26. јула 2015. године, биће служена Света Литургија и одржан црквено - народни сабор. Разговарали смо са парохом шавничким јерејем Драженком Ристићем.

 

Академија у част Светог Саве у Шавнику

7:31 минута (3.44 МБ)

Прославу Светог Саве у Шавнику најављује свештеник Драженко Ристић.

У Шавнику се обиљежава 100 година од смрти оснивача шавничке општине

5:50 минута (1.01 МБ)

Вечерас и сјутра ће се у Шавнику обиљежити 100 година од смрти оснивача шавничке општине - попа Луке Ђуровића, свештеника и учитеља.

Овај догађај за Радио Светигору најављује парох шавнички јереј Драженко Ристић.