Audio by title olivera_doklestic

"Земља недођија"

7:42 минута (1.32 МБ)

Херцегновско позориште извешће обновљену представу "Земља недођија" рађену по тексту св. Владике Николаја 18. априла, на Велику суботу у дворани "Парк" у оквиру пратећег програма овогодишњег ХАПС-а са почетком у 20:30. Представа је рађена у продукцији СПКД (Српског Просвјетног Културног Друштва) "Просвјета" из Херцег Новог. За наш радио говори Оливера Доклестић предсједник СПКД "Просвјета" из Херцег Новог.

Духовна академија у част Госпођиндана

3:43 минута (656.01 КБ)

У част великог православног црквеног празника, Госпоћиндана, Успења пресвете Богородице, и славе манстира Савина, Српско просветно и културно друштво Просвета из Херцег Новог организује духовну академију, 27 августа, ноћ уочи великог празника. Академија ће се одржати у порти Манастира Савина, са почетком у 21 час. Пригодну бесједу одржаће Архимандрит Лука игуман Цетињског манастира, а учешће у програму имаће херцегновски црквени хорови. За наш радио говори предсједник Српског просветно и културног друштва Просвета из Херцег Новог, Оливера Доклестић.

Разговор са Оливера Доклестић предсједником СПКД Просвјета из Херцег Новог

7:37 минута (1.31 МБ)

Српско просвјетно културно друштво Просвјета из Херцег Новог, поводом обиљежавања 65 година побједе над фашизмом организује предавања и представљање документарних филмова о логорима Јасеновац. Гости су професор Симо Брдар и Тања Кулековић из спомен музеја – меморијалног центра Доња Градина у републици Српској. Овим поводом за наш радио говори предсједник СПКД Просвјета из Херцег Новог, Оливера Доклестић.

„Ја, Свети Сава, духом сам својим са вама“

24:00 минута (4.12 МБ)

СПКД „Просвјета“ из Херцег Новог је у децембру 2010. године расписао литерарни конкурс за ученике основних школа из Боке Которске „Ја, Свети Сава, духом сам својим са вама“. На конкурс су приспјела 42 рада и то 33 прозна и 9 поетских. О овогодишњим добитницима говори предсједник СПКД „Просвјета“ Оливера Доклестић.

Литерарни конкурс "На стази Светог Саве"

15:40 минута (2.69 МБ)

И ове године СПКД "Просвјета" из Херцег-Новог у част и славу просвјетитеља Светог Саве расписало литерарни конкурс за ученике основних школа на подручју Боке Которске под називом "На стази Светог Саве". Наш гост је предсједник СПКД "Просвјета" Оливера Доклестић која нам говори и о другим активностима "Просвјете".

Поводом Видовдана у организацији СПКД "Просвјета" - Херцег Нови одржаће се "Видовдански сабор хорова"

2:28 минута (2.26 МБ)

У организацији СПКД "Просвјета" - Херцег Нови у порти Манастира Савина у Херцег Новом поводом Видовдана, једног од највећих српских празника и ове, ако и прошлих година, одржаће се "Видовдански сабор хорова". Тим поводом разговарали смо са предсједником СПКД "Просвјета" Оливером Доклестић.

Мини турнеја позоришне представе "Земља Недођија"

11:37 минута (2 МБ)

Позоришна представа "Земља Недођија" рађена по тексту владике Николаја Велимировића, у извођењу "Херцегновског позоришта", а у продукцији СПКД "ПРОСВЈЕТА" из Херцег Новог биће  играна на мини турнеји у Плужинама , Пљевљима, у склопу програма обиљежавања Пљеваљске битке, Никшићу и у Херцег Новом. Тим поводом разговарали смо са предсједником СПКД "Просвјета" Оливером Доклестић.

Госпођинданска академија у манастиру Савини посвећена задужбинарима Херцег Новог

14:46 минута (2.54 МБ)

Синоћ је у порти манастира Савина одржана свечана академија поводом прославе манастирске славе - празника Успења Пресвете Богородице.

Тема овогодишње академије били су задужбинари Херцег Новог, а богат културно-умјетнички програм организовали су СКПД „Просвјета" из Херцег Новог и „Трг од ћирилице".

О овом догађају разговарали смо са Оливером Доклестић, предсједницом СКПД „Просвјета" из Херцег Новог.