Audio by title mitropolit_amfilohije_u_brazilu

Митрополит Амфилохије борави у Бразилу у наставку своје посјете Епархији за Јужну Америку

4:25 минута (1.27 МБ)

У наставку свог обиласка православних црквених заједница новоосноване Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке Српске Патријаршије, Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије ових дана борави у Бразилу.

Најприје се 24. и 25. новембра састао са неколико наших исељеника у највећем бразилском граду Сао Паолу и започео прве договоре о оснивању Црквене општине, која се у овом граду планира већ тридесетак година. У Сао Паолу више од пола вијека постоји Српско-бразилски клуб (основан 1949.), који је деценијама окупљао све исељенике православне вјере са подручја бивше Југославије. Посљедњих година је клуб у извјесној финансијској кризи, због чега је Управа клуба била принуђена да прода посљедњу клупску зграду.

Митрополит Амфилохије служио у парохији Успења Пресвете Богородице у бразилском граду Ресифеу

20:10 минута (8.08 МБ)

У наставку свог обиласка новоосноване Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке, као њен први Епископ-администратор, Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије служио је јуче, у недјељу 27. новембра, на празник Св. Апостола Филипа и Божићне покладе, Свету архијерејску Литургију у параклису Успења Пресвете Богородице у бразилском граду Ресифеу у држави Пернамбуко на крајњем сјевероистоку Бразилу.

Митрополит Амфилохије служио у Парохији Свете Тројице у Алдеи

16:43 минута (15.31 МБ)

Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, Епископ-администратор Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке Српске Патријаршије, служио је, у понедељак, 28. новембра, Свету Архијерејску Литургију у Парохији Свете Тројице у Алдеи, која ускоро постаје и манастир, у близини Ресифеа у држави Пернамбуко на сјевероистоку Бразила, уз саслужење протојереја-ставрофора Алексиса Пење-Алфара, архијерејског намјесника бразилског, протојереја Рафаила де Кеирез Сантоса, игумана Педра Сикеире Бароса, презвитера Илије Кавалканти Лиме и ђакона Игора Балабана.

Митрополит Амфилохије завршио канонску посјету православној заједници наше Помјесне Цркве у Бразилу

4:05 минута (720.45 КБ)

Високопреосвећени Архиепископ цетињски Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије, Епископ-администратор Епархије буеносаиреске и јужно-централноамеричке Српске Патријаршије, завршио је јуче, 29. новембра, своју посјету православним заједницама у Бразилу које припадају нашој Помјесној Цркви.

Посљедњег дана посјете, у уторак, 29. новембра, Господин Митрополит се најприје, у јутарњим часовима, у Метрополитанској курији у Ресифеу, сусрео са Његовом Еминенцијом Дон Антониом Фернандом Сабуридом, римокатоличким Надбискупом Олинде и Ресифеа.