Audio by title marinko_koprivica

У селу Шљеме у Бањанима код Никшића гради се црква посвећена Светом Николају Мирликијском Чудотворцу

16:31 минута (2.84 МБ)

У селу Шљеме у Бањанима код Никшића гради се црква посвећена Светом Николају Мирликијском Чудотворцу. Подижу је Копривице у славу Господу и у част свом небеском заштитнику, а овај дом Господњи, са ког се недавно огласио звук освештаног звона, украсиће труд, љубав и умијеће братственика и бројних пријатеља овог надалеко познатог братства. О градњи цркве Светог Николе у Бањанима, чућете из разговора са Маринком Копривицом, предсједником Одбора за изградњу овог храма. Прилог: Сенка Чоловић.

Разговор са Маринком Копривицом

19:50 минута (3.41 МБ)

„Вјерујем да сви знамо колики је значај светог дана Видовдана за наш народ, а братство Копривице има још већи мотив да се везује за празник Видовдан и за јунака Милоша Обилића, јер је он, према предању, наш предак", каже у разговору за наш радио Маринко Копривица, један од учесника молитвеног сабрања које је на празник Светог цара Лазара и светих мученика српских одржано у Реновцу, у Бањанима код Никшића. Овај свети дан била је прилика да се у молитвама пред Господом помену сви они јунаци и страдалници из братства Копривице, који су своје животе дали за одбрану своје вјерe, идентитета, части и слободе, а којих је, како нам је испричао г. Маринко Копривица, само у последњем рату на простору ондашње Југославије било око педесет.

Напредује изградња храма Светог Николе у селу Шљеме у Бањанима код Никшића

16:14 минута (2.33 МБ)

У селу Шљеме у Бањанима код Никшића братство Копривица подиже храм посвећен Светом Николају Мирликијском, Небеском заштитнику овог знаменитог братства. На празник Преноса моштију Светог Николаја, у понедјељак 22. маја, светом Литургијом и ломљењем славског колача, прослављена је храмовна слава ове светиње. О прослави храмовне славе и радовима на изградњи цркве, којој предстоји освећење, чућете из разговора који је са Маринком Копривицом, предсједником Одбора за изградњу цркве, водила Сенка Чоловић Шумић.