Audio by title litija_za_manastir_ostrog

Од Саборног храма у Подгорици пошла литија за манастир Острог и народ је обасипаo цвијећем

20:16 минута (2.91 МБ)

Преносимо дјелић атмосфере испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици, гдје се 10. маја у 17 часова окупио огроман број вјерника који су кренули у литију, која се организује четрнаести пут с циљем поклоњења моштима светог Василија Острошког. Разговарали смо са крстоносцем Браниславом Ровчанином, најстаријим учесником литије Луком Бошковићем, са представником Ноћних вукова Жељком Булатовићем и са једном групом дјевојчица.

Пред одлазак за Острог поклоницима се обратио јереј Предраг Шћепановић.

Преко 2000 ходочасника из Подгорице кренуло за манастир Острог

16:20 минута (4.68 МБ)

Први пут од мјеста на ком ће са Божијом помоћу градити храм Светог Василија у подгоричком насељу Коник кренула је литија која преко Саборног храма, Спужа и Даниловграда стиже у манастир Острог. Ова литија дуга је скоро 40 км, а у прилогу чујте мноштво разговора и бесједа које смо забиљежили приликом поласка литије са Саборног храма Христовог Васкрсења и мјеста назначеног за црвку Светог Василија на Конику.

Ходочашће Подгорица - Манастир Острог, 10 мај 2017. године

11:15 минута (15.44 МБ)

Преко 2000 ходочасника из Подгорице кренуло за манастир Острог.

Први пут од мјеста на ком ће са Божијом помоћу градити храм Светог Василија у подгоричком насељу Коник кренула је литија која преко Саборног храма, Спужа и Даниловграда стиже у манастир Острог. Ова литија дуга је скоро 40 км.