Audio by title jeromonah_dimitrije_plecevic

„Личност Светог Стефана Деспота Српског“

55:29 минута (7.95 МБ)

Јеромонах Димитрије Плећевић, игуман Манастира Четерже код Велике Плане био је у сриједу 23. марта гост предавач на духовној вечери која је одржана у Великој сали Парохијског дома Вазнесењске цркве у Београду. Он је одржао предавање „Личност Светог Стефана Деспота Српског“ У свом излагању игуман Димитрије Плећевић говорио је о Светом Деспоту Стефану, прије свега, из перспективе олтара, о његовом односу према Богу, о Деспоту Стефану као о великом хришћанском владару и пјеснику. После предавања упућено је неколико занимљивих питања на која је отац Димитрије такође надахнуто одговорио.

„Животворна смрт Господња“

Tagged:
43:06 минута (7.4 МБ)

Предавање Јеромонаха Димитрија (Плећевића) Игумана манастира Чокешина та тему „Животворна смрт Господња“ које је у недјељу 8. маја, на празник Светог апостола и јеванђелисте Марка одржао у манстиру Подмаине у Будви.

Јеромонах Димитрије (Плећевић): „Помилуј ме, Боже... - Псалам 50"

54:19 минута (9.33 МБ)

Предавање јеромонаха Димитрија (Плећевића), игумана Манастира Заова, на тему „Помилуј ме, Боже... - Псалам 50" које је одржао у  парохијском дому при Храму Св. Јована Владимира у Беогаду.  Отац Димитрије је, тумачећи сваки стих 50. псалма, давао духовне поуке верном народу који се окупио у великом броју.

Благодаримо Радију "Слово љубве" на тоонском запису овог предавања.

Jеромонах Димитрије (Плећевић): "Радост повратка"

Tagged:
56:25 минута (9.69 МБ)

Предавање јеромонаха Димитрија (Плећевића) на тему "Радост повратка", које је одржао 12. фебруара 2017. године у манастиру Подмаине у Будви.

 

Јеромонах Димитрије (Плећевић): "На тихој води“

Tagged:
48:40 минута (8.36 МБ)

Предавање јеромонаха Димитрија (Плећевића) игумана манастира Тумане чија тема носи назив "На тихој води“ које је одржао у манастиру Подмаине у Будви у недјељу 3. септембра 2017. године.