Audio by title jerej_zeljko_calic

Његово Високопреосвештенство Архиепископ Г. Амфилохије освештаће 4. јула цркву Свете Петке у Голубовцима

4:18 минута (759.25 КБ)

Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско - приморски Г. Амфилохије служиће у суботу 4. јула Свету Архијерејску Литургију и обавити освећење цркве Свете Петке у Голубовцима. О томе говори парох Голубовачки јереј Жељко Ћалић.

„Дани Светог Јован Владимира“

2:06 минута (372.85 КБ)

Парох зетски, јереј Жељко Ћалић најављује „Дане Светог Јован Владимира“ који су започели Свечаном Академијом у Дому културе Голубовци – Зета, а настављају се сјутра у Манастиру Пречиста крајинска и Бару.

Јереј Жељко Ћалић о поплавама у Зети

8:28 минута (1.46 МБ)

Јереј Жељко Ћалић, парох Зетски говори о поплавама у Зети и појединим селима у својој парохији која су под водом, а самим тим и три храма.

 

У Дајбабама прослављена храмовна слава - Успеније Пресвете Богородице

Tagged:
9:19 минута (1.6 МБ)

Празник Успења Пресвете Богородице, храмовна је слава манастира Дајбабе, а Свету Литургију јутрос је служио - протојереј ставрофор Драган Митровић уз саслужење архимандрита Луке Анића (који је и настојатељ ове обитељи), те јереја Жељка Ћалића и ђакона Николе Пејовића и Миомира Вулевића. Храмовна слава окупила је и велики број вјерних у овом манастиру, а у току Свете службе Божије бесједио је свештеник Жељко Ћалић.

Храм Свете Петке у насељу Голубовци данас је прославио своју славу

2:42 минута (2.47 МБ)

Храм свете Петке у насељу Голубовци који датира из 1894. а обновљен 2009. године данас је прославио своју славу. За наш радио уочи славе је говорио парох Доњозетски Жељко Ћалић.

Питајте свештеника

95:23 минута (16.38 МБ)

У недјељу 11. марта 2012. године гост емисије "Питајте свештеника" био је Јереј Жељко Ћалић парох Доњезетски.

 

О обиљежавању недјеље страдања Господа Исуса Христа разговарали смо са јерејем Жељком Ћалићем

2:08 минута (376.28 КБ)

Како ће се и на који начин прославити дани Страсне седмице и дани Васкрсења Христовог, разговарали смо са јерејем Жељком Ћалићем, парохом зетским.

Свечана духовна академија поводом празника Светог Јована Владимира

3:35 минута (630.51 КБ)

Свечана духовна академија поводом празника Светог Јована Владимира, зетског краља и мученика, биће одржана у недељу 3. јуна 2012. у Крипти Саборног Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, са почетком у 20 часова. Тим поводом разговарали смо са парохом доњозетским јерејем Жељком Ћалићем.

Село Матагужи прославиће завјетну славу Ивањдан

5:19 минута (935.89 КБ)

На дан када наша Света црква празнује Рођење Светог Јована Крститеља, село Матагужи прославиће своју завјетну славу. Тим поводом разговарали смо са парохом доњозетским, јерејем Жељком Ћалићем.

Јереј Жељко Ћалић: Живот у духу и истини

Tagged:
52:02 минута (8.93 МБ)

У недељу, 02. септембра 2012. г. у манастиру Подмаине, јереј Жељко Ћалић, парох Зетски, одржао је предавање на тему "Живот у духу и истини".

Указујући на узроке Адамовог пада и позабавивши се проблемом човекове слободне воље, излажући примере из Старог и Новог Завета отац Жељко је ставио акценат на Христа као Спаситеља, указујући на потребу хришћанског живљења у Духу и Истини, и одбацивању сваког лицемерја и фарисејства који су, по оцу Жељку и највећа препрека нашем спасењу.

Питајте свештеника

89:34 минута (15.38 МБ)

У недјељу 14. октобра 2012. године гост емисије "Питајте свештеника" био је Јереј Жељко Ћалић парох Доњезетски.

 

Храмовна слава цркве Св. Петке у Голубовцима

5:00 минута (882.85 КБ)

Црква Свете Петке у Голубовцима прославиће сјутра храмовну славу. Тим поводом разговарали смо са парохом доњозетским, јерејем Жељком Ћалићем.

 

Јереј Жељко Ћалић: Ваведење Пресвете Богородице

39:56 минута (6.86 МБ)

Предавање јереја Жељка Ћалића, пароха доњозетског, одржано у Духовном центру ЦО Подгорица 2. децембра 2012. године, који је говорио на тему ''Ваведење Пресвете Богородице''.

 

Село Врањина прославило своју завјетну славу

3:31 минута (620.64 КБ)

У цркви Св. Николе у селу Врањина служена је Света Литургија поводом завјетне славе села Св. Андреја Првозваног. Тим поводом разговарали смо са надлежним парохом, јерејем Жељком Ћалићем.

Jереј Жељкo Ћалић: Недјеља православља

38:36 минута (6.63 МБ)

Предавање јереја Жељка Ћалића на тему „Недјеља православља“ које је у недјељу 21. Фебруара 2010. године, прве недјеље Часног поста одржао у Духовном центру Црквене општине Подгорица.

 

Jереј Жељкo Ћалић: "Мост опраштања"

Tagged:
51:24 минута (8.82 МБ)

Предавање јереја Жељка Ћалића пароха Зетског на тему "Мост опраштања" које је одржао у недјељу 17. марта, на Недјељу сиропусну, у манастиру Подмаине у Будви.

 

Прослава храмовне славе цркве у Голубовцима

2:16 минута (2.08 МБ)

О прослави Свете мати Параскеве у Голубовцима говори мјесни парох јереј Жељко Ћалић.

 

Митрополит Амфилохије служиће на празник Св. Димитрија у зетском селу Бијело Поље

2:25 минута (2.21 МБ)

На празник СветогДимитрија, у петак 8. новембра у зетском селу Бијело Поље, у цркви посвећеној овом светитељу, Свету Архијерејску Литургију служиће архиепископ цетињски, митрополит црногорско - приморски г. Амфилохије. Тим поводом разговарали смо са парохом зетским, свештеником Жељком Ћалићем.

Питајте свештеника

92:49 минута (13.29 МБ)

У недјељу 10. новембра 2013. године гост емисије "Питајте свештеника" био је Јереј Жељко Ћалић парох Доњезетски.