Audio by title jerej_jovan_pamenac

Семинар за уреднике црквених радио станица

6:38 минута (781.27 КБ)

Епархија врањска СПЦ и епрахијска радио станица Искон организовале су у манастиру Свети Прохор Пчињски семинар за уреднике радио станица из неколико епархија наше Цркве. Скуп је значајан јер представља први корак ка умрежавању црквених електронских медија, али и зато што га подржава Републичка радио - дифузна агенција Србије, на чијем је челу Владика јегарски Порфирије. Десетогодишње искуство Радија Светигора драгоцјен је наук за колеге из других црквених медија, па је зато врло запажено предавање главног и одговорног уредника Радија Светигора јереја Јована Пламенца.

„Свети Јован Владимир у своме и нашем времену“

Tagged:
50:41 минута (8.7 МБ)

Предавање свештеника Јована Пламенца, пароха барског, главног уредника Радио Светигоре и предсједника Удружења новинара Црне Горе, на тему „Свети Јован Владимир у своме и нашем времену“, које је одржао у Парохијском дому у Бару у недјељу 31. маја 2009. године. Овом приликом, свештеник Јован Пламенац је, први пут јавно, говорио о томе како је пронашао мошти Светог Јована Владимира.

Са Световладимировске литије у Бару

10:07 минута (1.74 МБ)

Свештеник Јован Пламенац парох Барски главни уредник Радио Светигоре говори о свечаној празничној Литији, која је у част и славу Светог Јована Владимира, небеског покровитеља града под Румијом прошла градским улицама, а коју је предводио Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско - приморски Г. Амфилохије. По бројности учесника и својој величанствености, синошња литија надмашила је све претходне које су досад организоване у овом граду, каже свештеник Јован Пламенац који је и организатор свечаности у Бару.

Служена Света Литургија у цркви Свете Тројице на планини Румији, 7. јун 2009

6:00 минута (1.03 МБ)

Црква Свете Тројице на Румији прославила је у недјељу 7. јуна, на празник Силаска Светог Духа на апостоле, храмовску славу, Светом Литургијом коју су служили свештеник Јован Пламенац парох Барски и јеромонах Петар (Драгојловић) настојатељ манастира Врањина на Скадарском језеру, и традиционалном Литијом. О томе говори свештеник Јован Пламенац главни уредник Радио Светигоре.

Храм Светог пророка Илије на брду Волујици изнад Бара прославио је на Илиндан храмовску славу

7:26 минута (1.28 МБ)

Храм Светог пророка Илије на брду Волујици изнад Бара прославио је на Илиндан храмовску славу. Свету Литургију служио је парох барски свештеник Јован Пламенац главни уредник нашег Радија који говори о овом догађају.

 

Тројичинданско славље на Румији

4:24 минута (776.32 КБ)

ЦО Барска позива све православне вјернике, и све грађане Бара и подрумијског краја да ће, по вјековној традицији, на празник Силаска Светог Духа на Апостоле - Тројичиндан, 12. јуна ове године, ићи Литија на врх планине Румије са Крстом Светог Јована Владимира, који се чува у породици Андровић из Вељих Микулића.
За наш програм, уредник нашег радија, парох барски јереј Јован Пламенац најављује прослављање Тројичиндана на Румији.

Црква на Румији поново на мети вандала

5:22 минута (948.44 КБ)

Црква Свете Тројице на врху Румије, изнад Бара, обијена је, оскрнављена и на њој су исписани графити на албанском језику. Парох барски јереј Јован Пламенац, који једном мјесечно служи Литургију у тој светињи, казао је за наш радио да је случај пријављен полицији.

Тројичиндан - храмовскa славa цркве Свете Тројице на Румији

8:21 минута (1.44 МБ)

Празник Силаска Силаска Светог Духа на апостоле - Тројичиндан, слава цркве Свете Тројице на Румији, свечано је и молитвено прослављен у овој Светињи. Са планине Румије, са прославе храмовске славе цркве Свете Тројице јавио се свештеник Јован Пламанац парох Барски.

Отац Јован Пламенац: Иза напада на Цркву на Румији стоји политика

10:24 минута (1.79 МБ)

Чланови Планинарског друштва Румија из Улциња оскрнавили су цркву Свете Тројице на планини Румији изнад Бара. На врху храма су поставили заставу Албаније, а то се наслућивало претходних дана, када је готово цио Улцињ био излијепљен плакатима са позивом „Сви на Румију“.

Свештеник Јован Пламенац парох барски, за наш радио каже да иза цијеле приче стоји политика, да је организатор Демократски Савез Албанаца.

Отац Јован Пламенац: "Покајмо се"

Tagged:
47:02 минута (8.08 МБ)

Предавање свештеника Јована Пламенца пароха барског на тему "Покајмо се" које је одржао 9. августа 2014. године на Духовној трибини "Вечери суботом" која се одржава у Горњем манастиру Острог са благословом Високопреосвећеног Митрополита Г. Амфилохија.