Audio by title jerej_danilo_dangubic

Положен је камен темељац за храм Св. Владике Николаја Жичког у селу Сливљима код Гацка

10:50 минута (1.86 МБ)

У селу Сливљима код Гацка 9. августа 2009.г. положен је камен темељац за храм Светог Владике Николаја Жичког. Благословом Преосвештеног Владике Григорија ово је први храм посвећен Светом Владици Николају у Епархији. О обновљеним храмовима у Ц.О.Гацко и о недавном освећењу храма Светог Кнеза Лазара у Придворици као и о будућим плановима за изградњу новог храма у Гацком, за наш радио говори јереј Данила Дангубића који служи у храму Свете Тројице.

Обнављају се храмови у Епархији Захумско - херцеговачкој

13:25 минута (2.31 МБ)

Јереј Данило Дангубић парох Гатачки у Епархији Захумско - херцеговачкој говори нам о обнови средњевјековних храмова у овој парохији: храма Светог Николе у Грачаници, цркви Свете Тројице у Југовићима (у којој је крштен блаженопочивши игуман Острошки отац Лазар (Аџић) и храма у Срђевићима, као и изградњи храма посвећеног Светом Владики Николају Жичком у селу Сливља.

Предавање у гатачком парохијском дому

59:26 минута (10.21 МБ)

У недјељу, 11. марта 2012. године у гатачком парохијском дому, јереј Данило Дангубић, одржао је предавање на тему: ПОРЕДАК СВЕТЕ ТАЈНЕ ИСПОВЈЕСТИ. Извор: Епархија Захумско - Херцеговачка и приморска.