Audio by title ipodjakon_dimitrije_plecevic

"Свети великомученик Прокопије - заштитник града Ниша"

7:10 минута (1.24 МБ)

Ипођакон Димитрије Плећевић говори о својој новој књизи "Свети великомученик Прокопије - заштитник града Ниша" која је у понедјељак 01.септембра 2008. г. изашла из штампе у издању Центра за црквене студије у Нишу.

Свети Прокопије, заштитник града Ниша

43:41 минута (7.5 МБ)

Млади и даровити истраживач и предавач ипођакон Димитрије Плећевић одржао је у сриједу 8. октобра предавање на духовној трибини у Парохијском дому Цркве Вазнесења Господњег. Тема "Свети Прокопије, заштитник града Ниша" изазвала је знатижељу присутних. Било је и занимљивих дискусија.

Српски Светачник

3:40 минута (649.28 КБ)

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Г. Амфилохија из штампе је изашло друго допуњено издање "Српског Светачника". О томе говори ипођакон Димитрије Плећевић.

Свети Срби

32:12 минута (5.53 МБ)

Предавње ипођакона Димитрија Плећевића публицисте из Аранђеловца на тему Свети Срби, које је у недјељу 7. децембра 2008. г. одржао у Духовном центру Црквене општине Подгорица.

Сабор чланова Форума Живе ријечи утјехе

5:44 минута (1010.5 КБ)

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Шумадијског Г. Јована у недјељу 2. августа, на празник Светог пророка Илије, у селу Дубока, у некадашњем манастиру Јаковићу, одржан је Литургијски сабор чланова Форума Живе ријечи утјехе. О томе говори један од учесника Сабора ипођакон Димитрије Плећевић.

Црква као изазов младима

Tagged:
47:54 минута (8.23 МБ)

Предавње ипођакона Димитрија Плећевића из Аранђеловца на тему "Црква као изазов младима" које је у недјељу 20. септембра 2009. године одржао у Духовном центру Црквене општине Подгорица.

Свети из српскога народа

48:13 минута (8.28 МБ)

Гост - предавач на духовној трибини у свечаној сали Парохијског дома београдске цркве Светога Јована Владимира био је ипођакон Димитрије Плећевић. Недавно се појавило друго проширено издање његове књиге „Српски светачник, саборник животописа светитеља и чудотворних икона у Српској православној цркви“. И његово уводно излагање на трибини „Свети из српскога народа“ бавило се истом темом као и његова књига. Највише се говорило о Светом Јовану Владимиру коме је посвећен овај храм и његовој супрузи Косари.

Таланти - дарови Божји

Tagged:
40:13 минута (6.9 МБ)

Предавање ипођакона Димитрија Плећевића из Аранђеловца на тему „Таланти - дарови Божји“ које је одржао 3.јула 2010. фодине у манастиру Подмаине.

 

„Између искушења и благодати“

Tagged:
50:39 минута (8.7 МБ)

Предавање ипођакона Димитрија Плећевића из Аранђеловца на тему „Између искушења и благодати“.