Audio by title hristo_janaras

Христо Јанарас: „Вјера“ и „Проблем Бога“

Tagged:
34:33 минута (5.94 МБ)

У овој емисији послушајте два текста уваженог професора теологије и филозофије Христа Јанараса преузета из књиге Азбучник вјере.

 

Христо Јанарас: "Свијет"

Tagged:
50:00 минута (8.59 МБ)

У овој емисији послушајте текст под називом "Свијет" уваженог професора теологије и филозофије Христа Јанараса. Текст је одломак из књиге Азбучник вјере. У музичком дијелу емисије слушајте дјела Бетовена, Едварда Грига и Српског византијског хора под вођством Игора Зиројевића.

Христо Јанарас: Истина јединства

Tagged:
38:09 минута (6.55 МБ)

И овог четвртка читамо текстове савременог теолога и филозофа Христа Јанараса. У овој емисији слушајте „Истина јединства“ из књиге “Истина и јединство цркве“. У музичком дијелу емисије чућете нумеру Алилуја у извођењу Српског визатијског хора.

Христо Јанарас: Савршени Бог и савршени човјек и Богородица

Tagged:
27:53 минута (4.79 МБ)

У новој емисији посвећеној савременом богослову и филозофу Христу Јанарасу, слушамо два текста из књиге „Азбучник вјере“ – „Савршени Бог и савршени човјек“ и „Богородица“, а у музичком дијелу композиције Чајковског и Лакмеа.

 

Христо Јанарас: Тјелесни пут освећења

Tagged:
34:48 минута (5.98 МБ)

Настављамо са читањем текстова савременом богослова и филозофа професора на Атинском универзитету за друшетвене науке Христа Јанараса. У овој емисији слушајте одломак из књиге „Метафизика тијела" под називом „Тјелесни пут освећења".