Audio by title hadzi_radovan_radovic

У Подгорици одржан традиционални празнични гусларски концерт

10:46 минута (1.85 МБ)

Невладино удружење “Друштво гуслара – Војвода Мина Радовић” ових дана низом манифестација обиљежава крај веома успјешне 2013. године. Наш гост био је предсједник овог удружења, хаџи Радован Радовић, који нам је пренио утиске са недавно завршених гусларских сабирања.

Најава академије у част Светог Саве у Барама Радовића

5:46 минута (1016.85 КБ)

У Барама Радовића, у Морачи, у недељу 26. јануара биће служена Света Литургија којом ће началствовати о. Обрен Шарић, након које ће бити приређена и свечана академија у част овог угодника Божијег. За наш радио говори домаћин ове свечаности г. Радован Радовић, предсједник удружења гуслара "Војвода Мина Радовић".

Најава концерата гуслара у Подгорици

7:22 минута (1.26 МБ)

Друштво гуслара ''Војвода Мина Радовић'' у сриједу 23. и петак 25. априла организоваће концерте у Подгорици, које за наш радио најављује предсједник овог удружења Хаџи Радован Радовић.

 

Фестивал гусала у Беранама обиљежили гуслари из друштва "Војвода Мина Радовић"

27:53 минута (4.79 МБ)

У Беранама је недавно одржан фестивал удружења гуслара Црне Горе "Душаново царство", на коме су запажен наступ имали гуслари из друштва "Војвода Мина Радовић" из Подгорице. О томе и много чему другом слушаћете у интервјуу са Радованом Радовићем, предсједником удружења.

Илиндански сабор на Лукавици

20:21 минута (3.5 МБ)

Традиционални црквено – народни сабор племена Жупљана, Морачана, Пипера, Ровчана и Загарчана одржаће се у суботу 2. августа 2014. године код Нишиног киљана на планини Лукавици, а за наш радио овај догађај најавио је члан одбора за организацију сабора Хаџи Радован Радовић.

На такмичењу у Лозници Гусларско друштво „Војвода Мина Радовић“ проглашено најбољом екипом

21:47 минута (3.74 МБ)

Са такмичења народних гуслара у Лозници, у склопу 81. Вуковог сабора, који се одржао у част реформатора српског језика Вука Стефановића Караџића, Гусларско друштво „Војвода Мина Радовић“ из Подгорице донијело је вриједну награду. Подгорички гуслари проглашени су у конкуренцији гуслара сениора, Савеза српских гуслара са простора Србије, Црне Горе и Републике Српске, најбољом екипом.

Тим поводом, разговарали смо са предсједником овог удружења, Хаџи Радованом Радовићем.

Без гусала разговора нема

4:45 минута (840.22 КБ)

У сриједу 10. децембра 2014. године у хотелу „Бамбис“ у подгоричком насељу Маслине биће организовано вече епске поезије и гусала под називом „Без гусала разговора нема“. Овај догађај за наш радио најавио је хаџи Радован Радовић, предсједник удружења гуслара „Војвода Мина Радовић“, које је једно од организатора ове вечери.

Школа гусала војвода Мина Радовић организује промоцију CD-a изворних пјесама

24:51 минута (4.27 МБ)

О овом догађају који ће се одржати у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења говори Радован Радовић предсједник НВО "Војвода Мина" а слушамо и младе гусларе који су су уживо гуслали у нашем студију.