Audio by title episkop_dr_porfirije

"Покајање и смирење, превазиђење или врлине за 21. вијек"

Tagged:
79:09 минута (11.34 МБ)

Предавање Његовог Преосвештенства Епископа Јегарског Г. др Порфирија на тему "Покајање и смирење, превазиђење или врлине за 21. вијек" које је одржао 20. децембра у амфитеатру Факултета техничких наука у Новом Саду.

 

„Породица - заједница љубави“

91:17 минута (13.07 МБ)

Предавање које је у великој сали београдске општине Вождовац у понедељак 17. јануара организовао Храм Светога Трифуна изузетно је успјело колико због теме толико и због предавача. Предавач Његово Преосвештенство Епископ јегарски Г. Порфирије одржао је предавање „Породица - заједница љубави“. После уводног предавања које је трајало четрдесетак минута Епископ Порфирије је одговорио на велики број изузетно занимљивих питања која су се тицала хришћанског погледа на брак и породицу, али и неких тешкоћа са којима се сусреће савремена породица.

Прослава престолног празника храма Светог Симеона Мироточивог у Ветернику

Tagged:
10:53 минута (1.87 МБ)

На празник Преподобног Симеона Мироточивог, 13/26. фебруара 2012. године, житељи Ветерника прославили су престолни празник свога храма. Свету Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ јегарски Г. др Порфирије, уз саслужење свештенства из Новог Сада, Футога и петорице новосадских ђакона. Мноштву вјерног народа Епископ Порфирије честитао је храмовну славу и надахнуто бесједио о дјелима преподобног оца нашег Симеона, који је узор којем треба сви да стремимо, напомињући да су дјело и лик великог жупана Стефана Немање клице засијане прије много вјекова и још увјек расту, доносећи мноштво плодова благодати Духа Светога.