Audio by title dobrotvorno_guslarsko_vece

Гусларско Друштво „Војвода Мина Радовић" организовало је добротворно вече гусала и епске позије

Tagged:
12:46 минута (2.19 МБ)

НВУ Гусларско Друштво „Војвода Мина Радовић"  из Подгорице организовало је, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија, у  четвртак, 18. априла 2013. године, добротворно вече гусала и епске позије, чији приход је намијењен за завршетак радова на обнови цркве Успења Пресвете Богородице у селу Пошћење код Шавника.

Сабрање је благословио свештеник Драженко Ристић, парох шавнички, а у име организатора обратио се хаџи Радован Радовић, предсједник гусларског Друштва „Војвода Мина Радовић".

Добротворно гусларско вече у Подгорици

7:48 минута (1.34 МБ)

У крипти саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици у понедељак 15. септембра биће одржано добротворно гусларско вече за угрожене од мајских поплава у Србији. Учествоваће више домаћих гуслара и етно извођача. Овај догађај који је заказан за 20 часова, за наш радио најавили су један од организатора Борис Влаховић и протојереј Бранко Тапушковић.

Добротворно вече "Уз струне гусала"

22:44 минута (3.91 МБ)

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа цетињског Митрополита црногорско-приморског господина Амфилохија НВУ Друштво гуслара "Свети Сава" са Цетиња, организује у понедјељак 8. фебруара 2016. године, у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, добротворно вече под називом " Уз струне гусала".

Приход од продаје улазница намјењен је куповини средњег звона Влашке цркве на Цетињу.