Audio by title djordje_vukadinovic

Светосавска академија у Бару

Tagged:
10:26 минута (1.79 МБ)

25. јануара је у Бару одржана Светосавска академија у организацији Православне црквене општине барске и Српског просвјетног друштва Бар. Светосавску бесједу је одржао Ђорђе Вукадиновић главни уредник "Нове српске политичке мисли. У програму су учествовали: Дјечији црквени хор "Свети Јован Владимир" као и двије етно групе при Саборном храму Светог Јована Владимира, глумац Славиша Чуровић, народни гуслар Љубо Милић те фолклорно друштво "Свети Јован Владимир" из Бара.

„Отпорност националног идентитета под притиском медијске и политичке манипулације"

51:13 минута (7.34 МБ)

„Отпорност националног идентитета под притиском медијске и политичке манипулације"  наслов је предавања које је у сриједу вече 25. маја одржао философ и политички аналитичар  Ђорђе Вукадиновић у Великом амфитеатру Православног богословског факултета у Београду. Предавање је одржано на трибини „Целомудреност" коју води  Богдан Лубардић, професор Богословског факултета. Своје излагање Ђорђе Вукадиновић је засновао на вишегодишњим истраживањима и анкетама чији је крајњи циљ био да одреде и измјере  чврстину важних одредница националног идентитета као што су независност, слободарство, национални понос и достојанство. А све те одреднице у крајњој мјери проистичу и почивају на косовском завјету и косовској етици.

Ђорђе Вукадиновић: Филозофија као политика - први дио

Tagged:
19:05 минута (3.28 МБ)

У емисији Записи, у петак, 13. јуна, можете слушати први дио предавања Ђорђа Вукадиновића „Филозофија као политика" које је у оквиру циклуса интерактивних предавања „Филозофија као..." недавно одржано у Филозофском кафеу Културног центра Зрењанина. Други дио емитоваћемо 14. јуна у 15:30 часова.

Ђорђе Вукадиновић: Филозофија као политика – други дио

Tagged:
15:12 минута (2.61 МБ)

Ποслушајте други дио предавања Ђорђа Вукадиновића „Филозофија као политика" које је у оквиру циклуса интерактивних предавања „Филозофија као..." недавно одржано у Филозофском кафеу Културног центра Зрењанина. „Током историје филозофије отпадали су различити аспекти филозофије, тако што су природне и друге друштвене науке преузимале оно чиме се филозофија на својим почецима бавила, оно што се заправо под филозофијом подразумевало. Космолошким и осталим проблемима баве се неке друге науке, а филозофија се оголила и сада постоји, пре свега, као политика." између осталог наводи Вукадиновић.

Bona fides - Φилософија као политика

Tagged:
60:00 минута (10.3 МБ)

У овој емисији бавићемо се политичким наукама, које се налазе у тијесној вези са философијом, која политику обликује и усмјерава.

У овом издању емисије Бона фидес можете слушати предавање Ђорђа Вукадиновића „Филозофија као политика" које је у оквиру циклуса интерактивних предавања „Филозофија као..." недавно одржано у Филозофском кафеу Културног центра Зрењанина.