Audio by title djakon_sava_milin

О осуђивању и праштању

Tagged:
35:59 минута (6.18 МБ)

На духовној трибини која се петком увече, са почетком у седамнаест часова, одржава у сали Парохијског дома Цркве Ружице и Цркве Свете Петке на Калемегдану, у петак 29. октобра говорило се о осуђивању и о праштању. Предавање је одржао је ђакон Сава Милин, асистент на Богословском факултету у Београду. Предавање је засновао на примјерима из јеванђељских прича и на поступцима Господа нашега Исуса Христа. Предавање је почео од приче о блудном сину, подсјећајући на Христове ријечи: Ко је без гријеха међу вама нека први баци камен, каквом мјером мјерите тако ће вам се и мјерити, како судите тако ће вам се и судити.

Ђакон Сава Милин: Појам страдања–са освртом на страдање Срба

53:49 минута (7.71 МБ)

На духовној трибини у Парохијском дому Цркве Ружице и Капеле Свете Петке, одржаној у петак вече 29. јуна ђакон Сава Милин одржао је предавање „Појам страдања - са освртом на страдање Срба". У првом дијелу предавања ђакон Сава Милин осврнуо се на страдања у Старом и Новом Завјету наводећи примјере страдања Праведног Јова, Христа и Његових Апостола. У другом дијелу предавања говорио је о страдању појединаца у  српском народу, али и о страдању цијелог српског народа. Та страдања објашњавао је ријечима Светог Владике Николаја Велимировића.

Ограничено земаљско вријеме људског страдања ђакон Сава Милин стављао је у контекст вјечности.

Ђакон Сава Милин: O празнику Успенија Пресвете Богородице

Tagged:
42:26 минута (7.29 МБ)

Предавање ђакон Саве Милина о празнику Успенија Пресвете Богородице које је одржао у Капели цркве Свете Петке на Калемегдану, у оквиру редовних духовних сусрета петком. Велика Госпојина се празнује од 528. године и убраја се међу 12 највећих црквених празника.

Благодаримо колегама са Радија "Слово љубве" на тонском запису овог предавања.

Ђакон Сава Милин одржао предавање о посту

44:38 минута (12.78 МБ)

На духовној трибини која се одржава петком увече у Парохијском дому Цркве Свете Петке на Калемегдану 16. децембра ђакон Сава Милин, асистент на Богословском факултету у Београду одржао је предавање о посту. О овој теми ђакон Сава Милин говориће на истој трибини и следећег петка. У првом предавању говорио је о посту у Светом Писму, наводећи низ примјера из Старог и Новог завјета. У следећем предавању, како је најавио, говориће о мишљењима светих отаца о посту.

Ђакон Сава Милин: Предавање о посту

54:51 минута (9.42 МБ)

Ђакон Сава Милин, асистент на Богословском факултету у Београду одржао је у петак вече 23. децембра други дио предавања о посту, или још конкретније о томе шта су о посту рекли свети оци и учитељи Цркве. Предавање је одржано на духовној трибини која се одржава петком увече у Парохијском дому Цркве Свете Петке на Калемегдану.