Audio by title bozic_u_skadru

Репортажа - Божић у Скадру

40:39 минута (6.98 МБ)

Емисија у којој доносимо репортажу о прослави Бадњег дана и Божића у Скадру у којој можете чути бесједе са освештавања бадњака испред Цркве Свете Тројице у Враки код Скадра, са Божићне литургије, а након тога и интервју за националну албанску телевизију који је дао протојереј - ставрофор Радомир Никчевић. У наставку емисије можете чути и поздраве на свечаној вечери и ручку домаћина, г. Сима Ајковића - предсједника братства Свети Јован Владимир из Скадра, г. Павла Брајовића - предсједника Удружења Морача - Розафа, г. Гана Мучића, и госта са Косова и Метохије г. Новице Крстића - директора ЕТШ "Јован Цвијић" из Штрпца, као и поздраве књижевника г. Будимира Дубака - бившег министра вјера и културе у Влади Црне Горе и професора српског језика у Скадру г. Светозара Ћираковића.

Прослава Божића у Враки код Скадра 2017. године

27:04 минута (4.65 МБ)

Ове године празновање Божића у Враки код Скадра отпочело је свечаним освећењем и налагањем бадњака у петак, 6. јануара 2017 године. Бадњаке је испред цркве Свете Тројице у Враки по благослову архиепископа албанског Анастасија и митрополита црногорско-приморског Амфилохија, осештао свештеник Никола Петани из албанске православне цркве у Скадру. Литургију у цркви Свете Тројице у Враки служио је протојереј-ставрофор Радомир Никчевић, архијерејски намјесник херцегновски, у недељу, 8. јануара 2017, на Сабор Пресвете Богородице - други дан Божића.

Литургији су, поред вјерног народа, присуствовали: амбасадор Републике Србије у Албанији, Мирољуб Зарић, предсједник удружења Морача-Розафа, Павле Брајовић, предсједник друштва Свети Јован Владимир из Скадра, Симо Ајковић, бивши министар вјера и културе у Влади Црне Горе, Будимир Дубак, и свештеник Албанске православне цркве у Скадру, Никола Петани.