Audio by title bosko_obradovic

10 година "Двери"

20:29 минута (3.52 МБ)

О Савиндану 2009. године навршава се 10 година од покретања „националног гласила студената србистике непостојеће катедре за србистику Филолошког факултета Универзитета у Београду“, како је тада гласио поднаслов часописа под именом „Двери”. Касније је ово студентско гласило прерасло у академски часопис за националну културу и друштвена питања „Двери српске”. За 10 година рада изашло је укупно 40 бројева, а из круга покретача и сарадника овог часописа израсло је удружење грађана под називом Српски сабор Двери, које у овом тренутку представља једну од најактивних нестраначких националних организација у Срба. Српски сабор Двери је препознатљив по издавачкој делатности, великом броју трибина (Машинац), промоција, интернет презентацији, Саборима српске омладине, покретању телевизијске продукције која се емитује на 20 локалних и регионалних телевизија у Србији, као и дигиталном издаваштву, те пројектима Покрет за Живот, као промоције светиње људског живота и борбе против бијеле куге и Српске мреже, као обједињавајуће коалиције српских православних удружења из Отаџбине и Расијања. Са Бошком Обрадовићем, једним од покретача, данас главним уредником часописа „Двери српске” разговарала Весна Кривчевић.

"Памти и живи"

8:41 минута (1.49 МБ)

Кампања Српског сабора Двери под називом "Памти и живи", посвећена сећању на НАТО - бомбардовање Српских земаља, Републике Српске 1995. и Србије и Црне Горе 1999. године, у форми трибина и промоција новог броја часописа Двери српске на тему „ПОСЛЕДИЦЕ НАТО ГЕНОЦИДА НАД СРПСКИМ НАРОДОМ”, након већ одржаних наступа у девет градова (Аранђеловац, Косовска Митровица, Шабац, Ваљево, Врање, Бања Лука, Суботица, Нови Сад и Прокупље), наредних дана до 27. марта биће уприличена у још осам градова у Србији и Републици Српској. Овим поводом за наш радио говори Бошко Обрадовић.

Сабор Двери српских на Озрену

3:12 минута (565.08 КБ)

Бошко Обрадовић, уредник часописа "Двери српске", и члан редакције "Православља" говори о Српској мрежи и овогодишњем Сабору Двери српских на Озрену.

Нови број Двери српских

9:19 минута (1.6 МБ)

Нови број Двери српских, објављен у сарадњи националне организације слободних људи Српски сабор Двери и невладине организације Историјски пројекат Сребреница, покушава да открије истину о догађајима у и око Сребренице у последњим балканским ратовима (1991–1995). Несрећна и у многоме крвава балканска историја 20. вијека мора прецизно да се сагледа, без икаквих прикривања, релативизовања и оспоравања било ког злочина који се догодио ма ком народу на простору Балкана, каже за Радио Светигору један од уредника Двери српских Бошко Обрадовић.