Audio by title besjeda_arhiepiskopa_amfilohija

Бесједа Архиепископа Г. Амфилохија у манастиру Рајиновцу, 21. септембар 2009

Tagged:
18:13 минута (3.13 МБ)

Манастир Рајиновац у селу Бегаљици, у живописном предјелу недалеко од Гроцке, у широј околини Београда, прославио је 21. септембра своју крсну славу, Рођење Пресвете Богородице. Свету Архијерејску Литургију, уз саслужење десетак свештеника, служио је Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит Црногорско - приморски Господин Амфилохије. У бесједи је Архиепископ Амфилохије говорио о рођењу Богородице, али и о неким немилим догађајима који су се управо догађали у Београду.

Бесједа Архиепископа Г. Амфилохија у Патријаршијској капели у Београду, 25. септембар 2009

Tagged:
13:55 минута (2.39 МБ)

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско – приморски Г. Амфилохије служио је 25. септембра Свету Архијерејску Литургију у Патријаршијској капели у Београду. Саслуживало је више свештеника. У чин презвитера Архиепископ Амфилохије унаприједио је ђакона Дејана Тодоровића. Архиепископ Амфилохије бесједио је, између осталог, о поимању Свете Тројице.

Архиепископ Амфилохије служио у Подгорици, 3. октобар 2009

Tagged:
12:40 минута (2.17 МБ)

Бесједа Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Г. Амфилохија са Свете Архијерејске Литургије коју је у суботу 3. октобра служио у Саборном храму Васкрсења Господњег у Подгорици.

Архиепископ Амфилохије служио у Бару, 4. октобар 2009

Tagged:
20:04 минута (3.45 МБ)

Бесједа Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Господина Амфилохија са Свете Архијерејске Литургије коју је у недјељу 4. октобра 2009. године служио на темељима Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару.

Митрополит Амфилохије служио у Барама Радовића код манастира Мораче

Tagged:
9:47 минута (1.68 МБ)

Бесједа Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Г. Амфилохија са Свете Архијерејске Литургије коју је у понедјељак 5. октобра служио у цркви посвећеној Светом Пантелејмону и Светом Клименту Охридском у Барама Радовића код манастира Мораче.

Архиепископ Амфилохије служио у манастиру Св. Сергија Радоњешког на Румији

Tagged:
9:54 минута (1.7 МБ)

Бесједа Његовог Високопреосвештенства Архепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Г. Амфилохија са Свете Архијерејске Литургије, коју је на празник Светог Сергија Радоњешког, у четвртак 8. октобра, служио у манастиру посвећенокм овом Светитељу у Микулићима на Румији.

Митрополит Амфилохије служио у цркви посвећеној Рођењу Пресвете Богородице на Старом гробљу на Цетињу

Tagged:
17:40 минута (3.04 МБ)

Бесједа Његовог Високопреосвештенства Архепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Г. Амфилохија са Свете Архијерејске Литургије, коју је на Михољске Задушнице, у суботу, 10. октобра служио у цркви посвећеној Рођењу Пресвете Богородице на Старом гробљу на Цетињу поводом Заудшница и 115. година освећења овог храма.

Архиепископ Амфилохије служио у Баошићима, 11. октобар 2009

Tagged:
20:15 минута (3.48 МБ)

Бесједа Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Г. Амфилохија са Свете Архијерејске Литургије коју је у недјељу 11. октобра служио у храму посвећеном Светом Николи у Баошићима.

Архиепископ Амфилохије служио у манастиру Пећка Патријаршија, 14. октобар 2009

Tagged:
15:20 минута (2.63 МБ)

Бесједа Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Г. Амфилохија са Свете Архијерејске Литургије коју је на празник Покрова Пресвете Богородице, у сриједу 14. октобра, са Преосвећеном Господом Епископима: Средњеевропским Константином, Врањским Пахомијем, Славонским Савом, Милешевским Филаретом, Будимљанско - никшићким Јоаникијем и Липљанским Игуманом манастира Високи Дечани Теодосијем, уз саслужење великог броја свештенства, служио у манастиру Пећка Патријаршија, поводом храмовске славе једне од цркава ове Светиње.