Audio by title arhimandrit_sava_janjic

Интервју са архимандритом Савом Јањићем

53:53 минута (9.25 МБ)

Eκипа емисије "Седмица" радио Београда боравила је у енклавама Косова и Метохије и у манастиру Високи Дечани. О нараслим притисцима, српско албанским односима, заштити идентитета и опстанку говори отац Сава Јањић.

 

Архимандрит Сава Јањић: Наше светиње ће увек бити део СПЦ!

Tagged:
121:05 минута (20.79 МБ)

У организацији Мисионарског одељења СПЦ и православне друштвене мреже Поуке.орг, дана 26.10.2015. године, игуман манастира Високи Дечани, архимандрит Сава Јањић, одржао је предавање на тему будућности српских светиња на Косову и Метохији.

Говорећи о тренутној безбедносној ситуацији у манастиру Високи Дечани, отац Сава је истакао да је за сада мирно, али да су због могућих ескалација немира патроле КФОР-а око манастира Високи Дечани појачане задњих дана.

Архимандрит Сава (Јањић): "Значај подвига и Литургије у Великом посту"

Tagged:
58:59 минута (10.13 МБ)

Предавање Архимандрита Саве (Јањића) Игумана манастира Високи Дечани на тему "Значај подвига и Литургије у Великом посту" које је одржао 12. априла 2016. године галерији Дома културе у Грачаници.

 

Архимандрит Савa (Јањић): "Покајање као аутентичан начин постојања у Христу"

Tagged:
60:50 минута (10.45 МБ)

У овом издању емисије "Катедра" Радио Светигора доноси предавање Архимандрита Саве (Јањића) Игумана манастира Високи Дечани на тему "Покајање као аутентичан начин постојања у Христу".

Отац Сава је предавање одржао на другу недјељу Великог Часног поста-Пачисту недјељу посвећену Светом Григорију Палами, 12. марта 2017. године у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.