Audio by title arhimandrit_danilo_ljubotina

Мала црква XV

52:43 минута (9.05 МБ)

Архимандрит Данило Љуботина духовник Спомен храма Светог Саве у Београду говори о љубави, о љубави као креативној моћи која даје смисао животу, о љубави која преображава. Породица је школа и дом љубави, каже наш гост. Тамо где нема љубави људи живе једни крај других, као птице нанизане на грани дрвета, који немају једни другоме шта да кажу, као да их је појела цивилизација, говори арх. Данило.

Саборност је израз истинитости

16:43 минута (2.87 МБ)

Симфонија цркве се пројављује кроз саборност. Саборност није количински нити географски појам. Саборност је израз истинитости а наша Црква је саборна у свим њеним дјеловима, каже архимандрит Данило Љуботина духовник Спомен храма Светог Саве у Београду. О саборности смо разговарали подстакнути различитим коментарима и дискусијама након недавног засједања Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве.

Молитве у Пећкој Патријаршији

9:16 минута (1.6 МБ)

"Без молитве је немогуће опстати у Пећкој Патријаршији. Однос према Пећкој Патријаршији показује одговорност за нашу прошлост, садашњост и будућност", говори архимандрит Данило Љуботина духовник Спомен храма Светог Саве у Београду, који је већ двије недеље у Пећкој Патријаршији. Преноси нам дио утисака са прославе Божића, говори о посјетама италијанских и словеначких војника, о снијегу који је оковао манастир, о монахињама.

Архимандрит Данило Љуботина: Храм Светог Саве

55:20 минута (9.5 МБ)

У овом издању емисије слушате двије бесједе изговорене не празник Сабора Светог Јована Крститеља - Јовањдан: Његова Светост Патријарх српски Иринеј служио је у цркци посвећеној овом светитељу на београдском Централном гробљу, Преосвећени Епископ хвостански г. Атанасије служио је у храму посвећеном Светом Јовану на Петловом брду, а другом дијелу емисије тонски запис са представљања књиге „Свети Сава у руском царском летопису“, у издању београдског Завода за уџбенике и наставна средства. Извор: радио Слово љубве.

Бесједа Архимандрита Данила (Љуботине) у манастиру Острог

Tagged:
10:45 минута (1.54 МБ)

Бесједа Архимандрита Данила (Љуботине) духовника при храму Светог Саве на Врачару изговорена у недјељу 8. септембра 2013. године на Светој Литургији коју је служио у манастиру Острог уз саслужење Острпшког сабрата јеромонаха Сергија (Рекића).

 

„Перој пером романтичара“ архимандрита Данила (Љуботине)

57:27 минута (9.86 МБ)

У парохијском дому Светосавског храма на Врачару недавно је представљена књига архминадрита Данила (Љуботине) некадашњег духовника Храма св. Саве, који се сада налази у новој духовној мисији са Митрополитом Порфиријем у Загребу. Реч је о веома интересантном делу под називом „Перој пером романтичара", које је у ствари документовани доказ о постојању Срба и СПЦ у Истри. Вече је после молитве и благослова Митрополита Порфирија отворила издавач, Јања Тодоровић. Благодаримо Радију "Слово љубве" на тонском запису ове вечери.