Audio by title arhimandrit_benedikt_jovanovic

Духовни разговори са оцем Бенедиктом

Tagged:
69:25 минута (11.92 МБ)

Запис са Духовних разговора које је у недјељу 23. октобра у манастиру Подмаине у Будви, са вјерним народом, водио Архимандрит Бенедикт Игуман Светоархангелског манастира на Михољској Превлаки код Тивта, дугогодишњи Игуман Подмаинеске Светиње.

 

Питајте свештеника

87:55 минута (12.59 МБ)

У недјељу 19. фебруара гост емисије "Питајте свештеника" био је Архимандрит Бенедикт Игуман Светоархангелског манастира на Михољској Превлаци код Тивта.

 

Архимандрит Бенедикт (Јовановић): Жртва - темељ обнове

Tagged:
40:00 минута (6.87 МБ)

Предавање Архимандрита Бенедикта (Јовановића), игумана манастира Архангела Михаила на Михољској Превлаци, на тему: Жртва - темељ обнове, које је одржао у манастиру Подмаине у недељу, 16. септембра 2012 године.

У предавању архимандрит Бенедикт се осврнуо на појам жртве кроз Свето Писмо Старог и Новог завета и примере из свакодневног живота, да би у другом делу предавања објаснио значај жртве и пожртвованости у духовној обнови сваког појединца и свеколиког народа. Затим је архимандрит Бенедикт одговарао на питања присутних.

Питајте свештеника

88:51 минута (15.26 МБ)

У недјељу 7. октобра гост мисије "Питајте свештеника" био је Архимандрит Бенедикт (Јовановић) Игуман Светоархангелског манастира на Михољској превлаци код Тивта.

 

Монашко ткање на чунку живота III

69:35 минута (11.95 МБ)

Гост емисије: Архимандрит Бенедикт (Јовановић)

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Архиепископа Цетињског Митрополита Црногорско - приморског Г. Амфилохија, Радио "Светигора" започиње рад на серијалу емисија о монаштву, о монашком животу, на дан рођења Светог Јована Крститеља, 7. јула 2013. године.

Емисију уређује и води монах Арсеније (Јовановић) сабрат манастира Острог, а у овој, трећој емисији отац Арсеније је о монаштву разговарао са Архимандритом Бенедиктом (Јовановићем) Игуманом Светоархангелског манастира на Михољској превлаци код Тивта.

Питајте свештеника

87:34 минута (15.04 МБ)

Гост емисије био је Архимандрит Бенедикт (Јовановић) Игуман Светоархангелског манастира на Михољској Превлаци код Тивта.


Питајте свештеника

97:36 минута (16.76 МБ)

У недјељу 22. марта на питања слушалаца у емисији "Питајте свештеника" одговарао је Архимандрит Бенедикт (Јовановић) Игуман Светоархангелског манастира на Михољској Превлаци код Тивта.

 

Игуман манастира Михиљска Правлака архимандрит Бенедикт у Херцег Новом одржао предавање „Брак као духовни подвиг“

61:33 минута (10.57 МБ)

Игуман манастира Михиљска Правлака архимандрит Бенедикт Јовановић у недјељу 29. марта у Херцег Новом одржао је предавање „Брак као духовни подвиг“. Поред архимандрита Бенедикта, на ову тему говорили су и свештеници Никола Урдешић и Никола Тодоровић.

Архимандрит Бенедикт (Јовановић): "Искушења новог времена"

Tagged:
32:27 минута (5.58 МБ)

Предавање Архимандрита Бенедикта (Јовановића) Игумана Светоархангелског манастира на Михољској превлаци код Тивта које је одржао 8. септембра 2017. године у манастиру Успенија Пресвете Богородице на Дајбабској гори у Подгорици.

Тема предавања носила је назив "Искушења новог времена".