Audio by title arhimandrit_aleksej_bogicevic

Архимандрит Алексеј (Богићевић) о свом боготражитељском, монашком и пастирском путу

Tagged:
43:51 минута (7.53 МБ)

Архимандрит Алексеј (Богићевић) Игуман манастира Светог Луке у Бошњану (Епархија Крушевачка) био је у сриједу 31. јануара 2013. године гост Цетињске Богословије, гдје је професорима и ђацима ове просветне установе говорио о свом , врло занимљивом, боготражитељском, монашком и пастирском путу, у коме се умногоме осликава тема монашког живота и пастирске службе у нашој Цркви двадесетог и на почетку двадесет првог вијека.

Отац Алексеј, који је у манастиру од своје дванаесте године, аутор је књига "Хиландарски монаси у управи Српске Цркве" (магистарски рад Архимандрита Алексеја) и "Сусрети са старцима". Након уводног говора оца Алексеја повео се врло занимљива разговор.

У Подгорици представљена књига “Сусрети са старцима” Архимандрита Алексеја (Богићевића)

44:11 минута (7.59 МБ)

У Духовном центру Црквене општине Подгорица у недјељу 3. фебруара промовисана је књига "Сусрети са старцима", аутора Архимандрита Алексеја (Богићевића), настајатеља манастира Светог Луке у Бошњану  у Епархији крушевачкој.

О књизи је говорио Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит црногорско - приморски Господин Амфилохије и аутор.

Архиманрит Алексеј (Богићевић): O посту и исповести у савременом свету

43:14 минута (7.42 МБ)

У суботу 20. априла 2013. године, гост предавач у просторијама конака Саборног храма у Крушевцу је био Архиманрит Алексеј (Богићевић), игуман манастира Светог Луке у Бошњану. Oтац Алексеј је на веома интересантан а на моменте и веома духовит начин, говорио о посту и исповести у савременом свету и веома стрпљиво одговарао на питања верних. Благодаримо Епархији крушевачкој на тонском запису овог предавања.