Audio by title arhiepiskop_ohridski_i_mitropolit_skopski_g_jovan

Архиепископ охридски и Митрополит скопски Г. Јован служио у манастиру Успења Пресвете Богородице у Скопљу, 11. јул 2010

Tagged:
13:02 минута (2.24 МБ)

У седму недељу по педесетници, Његово Блаженство, Архиепископ охридски и Митрополит скопски Г. Јован уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа стобинског и Мјестобљуститеља струмичког Г. Давида и са свештенством Православне Охридске Архиепископије, служио је и бесједио у манастиру Успења Пресвете Богородице, у Скопљу. Извор:  Православна Охридска Архиепископија.

Архиепископ охридски и Митрополит скопски Г. Јован служио у манастиру Светог Јована Златоуста у Битоли, 12. јул 2010

Tagged:
14:09 минута (2.43 МБ)

На празник Светих првоврховних Апостола Петра и Павла, Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Ставропигијалном манастиру Светог Јована Златоуста у Битољу.

 

Интервју са Архиепископом Јованом за емисију „Око магазин“ РТС-а

6:42 минута (986.27 КБ)

Интервју са Архиепископом охридским Г. Јованом за емисију „Око магазин“ Радио Телевизије Србије. Извор: РТС.

Разговор са Архиепископом охридским Митрополитом скопским Г. Јованом о покушају спречавања сахране у Кавадарцима

10:00 минута (1.44 МБ)

Радници агенције за обезбијеђење, које је унајмио Агатангел, расколнички епископ тзв. Македонске православне цркве, покушали су да прекину опело у македонском граду Кавадарци. Опело упокојеном оцу једне од монахиња Охридске Архиепископије служио је епископ Брегалнички Марко, уз саслужење јеромонаха Иринеја. Извор: Радио Искон Епархије врањске.

Архиепископ Јован о расколу 1967. и Нишкој декларацији 2002.

20:51 минута (3.58 МБ)

Разговор са Архиепископом охридским Митрополитом скопским Господином Јованом o расколу 1967. и Нишкој декларацији 2002. године. Извор: Радио Искон Епархије врањске.


Архиепископ Јован - Како сам био хапшен и осуђиван у Македонији

Tagged:
27:03 минута (4.64 МБ)

У емисији Записи, доносимо 3. дио интервјуа који је Његово Високопреосвештенство Архиепископ Охридски, Митрополит скопски Г. Јован дао радију Искон у Недјељу Раслабљеног 15. маја. У овом дијелу интервјуа Архиепископ Охридски Митрополит скопски Г. Јован говори о томе како је био осуђиван и хапшен у Македонији, као и о катакомбним богослужењима у Његовој Архиепископији.

Архиепископ охридски и Митрополит скопски Јован: Друга, из затвора, Окружна посланица

Tagged:
26:08 минута (3.75 МБ)

+Јован

Mилошћу Божјом Архиепископ охридски и Митрополит скопски Цркви у којој је од Бога постављен да архиепископује и свим Црквама у икумени сабраним у телу Христовом и Духом Светим свезаним, из затвора у Скопљу, где је затворен већ шести пут у последњих десет година, шаље ову:

Другу, из затвора, Окружну посланицу.

Архиепископ Охридски Јован: "Страдање Цркве у Македонији у XXI вијеку - Македонски раскол"

Tagged:
116:16 минута (19.96 МБ)

Предавање Његовог Блаженства Архиепископа Охридског Митрополита Скопског Г. Јована на тему "Страдање Цркве у Р. Македонији у XXI вијеку - Македонски раскол" које је одржао за социјалну мрежу Поуке.орг.

Са Владиком Јованом разговарао је телог мр Александар Милојков.

Православна Охридска Архиепископија прославила јубилеј-1100 година од упокојења Светог Климента Охридског

15:16 минута (2.63 МБ)

Централна свечаност поводом прославе јубилеја одржана је 1. и 2. октобра у ставропигијалном манастиру Светог Јована Златоустог у Битољу.

О овом значајном догађају за читав словенски род разговарали смо са Његовим Блаженством Архиепископом охридским и Митрополитом скопским господином Јованом.

Архиепископ охридски Јован: "Ка новом светом и великом Сабору“

Tagged:
60:00 минута (10.3 МБ)

У храму Вазнесења Господњег у центру Београда 18. маја 2017. године, предавање на тему „Ка новом светом и великом Сабору“ одржао је Његово Блаженство Архиепископ охридски и Митрополит скопски Јован.

Архиепископ је, пре свега, сабраном народу приближио значење појма „саборност“ или „католичност“, а затим говорио о прошлогодишњем великом Сабору на Криту одговарајући на питање колико штете је донело не присуство појединих Помесних Цркава и да ли се у историји нешто слично догађало.

Вече су организовали Вазнесењски храм и Светосавскa омладинскa заједницa Архиепископије београдско-карловачке.