Милица Бакрач, пјесник из Никшића, добитник је Повеље Књижевног фонда „Свети Сава"

Милица Бакрач, пјесник из Никшића, која је недавно, с благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита црногорско-приморског Г. Амфилохија, објавила нову књигу поезије „Арсеније Чарнојевић по други пут међу Србима", добитник је Повеље Књижевног фонда „Свети Сава" и Удружења за информативно-културну дјелатност из Источног Сарајева.

Тим поводом она је била специјални гост на вечери додјеле повеља, које је 26. јануара одржано у Културном центру Источно Ново Сарајево.

Уз Милицу, којој је признање Књижевног фонда „Свети Сава" припало „за књижевна дјела подарена српском народу", повеље су уручене и Петру Ашкраби Загорском „за откривање тачне историје и истраживања о поријеклу породица", Недељку Зеленовићу за књижено дјело „Писци су лажљивци који говоре истину" и Божу Шкобићу „за најбољу књигу у едицији „Пјесници у ђачком колу" за роман „Росијада".

 

 

На овој својеврсној пјесничкој смотри, коју су организовао Књижевни фонд „Свети Сава", једно од најстаријих удружења у Републици Српској  и Удружење за информативно-културну дјелатност, које се бави инфромативном, истраживачком, културном, издавачком у хуманитарном дјелатношћу, своје стихове казивало је 15 аутора из Требиња, Источног Сарајева, Фоче, Хан Пијеска, Вишеграда, Сокоца, Власенице, Источне Илиџе и са Пала. Вече је водио Недељко Жугић, оснивач поменутих институција, чије су активности посвећене афирмисању Светосавских вриједности у српском народу.