Празник Светог Саве свечано прослављен у Мојковцу

Tagged:

Прослављање празник Светог Саве, Првог Архиепископа и Просветитеља Српског, и ове године сабрао је велики број житеља Мојковца и околине, који су на Светосавској духовној академији, одржаној у суботу, 28. јануара, до посљедњег мјеста испунили салу мојковачког Центра за културу.

Свечаности у част и спомен Светог Саве присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ будимљанско - никшићки Г. Јоаникије, који је са свештеницима овог намјесништва, освештао и пререзао славски колач. Преосвећени Владика је, честитајући велики празник наше Свете Цркве, чији је утемељивач управо Свети Отац Сава, одржао пригодну бесједу, говорећи о духовном препороду Мојковца у којем се посљедњих година подигао и обновио велики број храмова.

У програму Светосавске свечаности наступили су: црквени хор Светог Николе из Бијелог Поља, КУД "Весна" из Мојковца, дјеца рецитатори из мојковачких парохија, народни гуслари. Академији су присуствовали и предсједник скупштине општине Мојковац г. Славенко Блажевић и већи дио одборника скупштине.