Одржана Светосавска светковина у Пошћењу код Шавника

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско - никшићки Г. Јоаникије служио је у суботу, 21. јануара, Свету Архијерејску Литургију у цркви Успенија Пресвете Богородице у Пошћењу код Шавника.

Саслуживало је више свештеника и свештеномонаха Епархије будимљанско - никшићке, а вјерном народу, сабраном у светом богослужењу ријечима архипастирске бесједе обратио се Преосвећени Владика Јоаникије.

Светом Архијерејском Литургијом, а потом и духовном академијом, посвећеној Светом Сави Првом архиепископу српском, која је уприличена у овом шавничком селу, почеле су овогодишње Светосавске свечаности и академије, које ће се наредних дана одржавати широм Епархије будимљанско - никшићке.

У богатом програму овогодишње Светосавске светковине у Пошћењу учествовали су: проф. др Јелица Стојановић, бесједничар, пјесници Милица Бакрач и Благота Копривица, чланови дјечијег црквеног хора из Никшића, гуслари: Жељко Бугарин, Миладин Анђелић и Максим Војводић, чланови Удружења „Војвода Мина Радовић", те Славко Горановић и Ђуро Крсмановић.