Посјета Патријарха Иринеја манастиру Пива и завршница његове прве посјете Епархији будимљанско-никшићкој у манастиру Жупа

Tagged:

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј јуче (31.07) је у поподневним часовима у завршници своје прве званичне посјете Епархији Будимљанско Никшићкој посјетио манастир Жупу никшићку.

Добродошлицу Његовој Светости у име народа жупског краја, који се сабрао код манастира Светог Луке, пожелио је брат Исаило Костић.

У част Његове Светости приређен је и пригодан програм у којем су   учествовали пјесници, народни гуслари, бесједници и КУД -ови из подгорице и Плужина.

Сабрани народ, више стотина вјерних благословио је Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј.

Његова Светост је на празник Свете великомученице Марине - Огњену Марију, у пратњи епископа будимљанско - никшићког Г. Јоаникија, oбишао и Пивски манастир гдје је присуствовао Вечерњој служби коју су служили јеромонаси Јефтимије игуман манастира Пива и Лазар, настојатељ манастира Заграђе.

Његовој Светости, том приликом добродошлицу је пожелио Јеромонах Јефтимије, а вјерном народу, архипастирском бесједом обратио се и Првојерарх наше Свете Цркве.