Митрополит Амфилохије служио у храму Светог Пророка Илије у Мокринама код Херцег Новог

Tagged:

У емисији „У жижи" доносимо прилог о јутрошњој Светој архијерејској Литургији коју је Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски митрополит Црногорско - приморски Г. Амфилохије јутрос, на празник Свете Великумученице Марине служио у храму Св. Пророка  Илије у Мокринама код Херцег Новог, а ту је и прилог са синоћњег монашења у манастиру Дуљево. Високопреосвећени Митрополит Амфилохије је јутрос извршио и велико освећење храма, а у Светој архијерејској Литургији саслуживао му је надлежни парох Владан Пантелић са свештеницима из наше Митрополије.

Након Свете службе Божије, Високопреосвећени Митрополит Амфилохије додијелио је новоустановљени, први Орден Светог краља Милутина брату Николи Ниши Гојковићу из Херцег Новог, за ревност и помоћ у грађењу светиња Божијих у Херцег Новом и широм православне Боке. Као приложник, Јован Суботић добио је овом приликом на дар икону, а трпеза љубави организована је у цркви Свете Варваре.

Митрополит Амфилохије је данас посјетио и храм Светог Николе у Каменову крај Херцег Новог.

У навечерје данашњег празника Свете Великомученице Марине - Огњене Марије, Високопреосвећени Митрополит Амфилохије је у манастиру Дуљево на Свечаној Вечерњој служби замонашио  искушеницу Марију давши јој име Аријана.