Митрополит Амфилохије служио заупокојену Литургију у цркви Светог Јована Крститеља у Горњим Бандићима

Tagged:

Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски Митрополит Црногорско - приморски Г. Амфилохије служио је јутрос, на празник Светог мученика Јакинта (16.07), са свештенством и вјерним народом Свету Архијерејску Литургију  у цркви Светог Јована Крститеља у Горњим Бандићима у селу Бијеле Рудине.

Уједно, била је то и заупокојена Литургија, за покој душа оснивача, градитеља и приложника, браће и сестара овог светог храма, а Високопреосвећени Митрополит Амфилохије је за душу новопредстављеног обновитеља ове цркве Љубомира Вуковића, служио и 40-дневни помен.

Високопреосвећеном Митрополиту Амфилохију саслуживали су протосинђел Никодим Богосављевић, јереји- Илија Зекановић, парох команско  - бандићко - загарачко - загредски и Слободан  Зековић, парох даниловградски, као и јерођакон Јаков  Нинковић из цетињског манастира.

У архипастирском слову, Високопреосвећени Митрополит је нарочито истакао темељни постулат наше православне хришћанске вјере - да је наш Бог, Бог живих, а не Бог мртвих и да, по устројству и препоруци Цркве треба да посвујећујемо пажњу упокојеним ближњима и да узносимо молитве за њих.

По завршетку богослужења, Митрополит Амфилохије је обишао и цркву Светих врачева у Ораовици у Команима, која је у завршној фази обнављања. Након тога Високопреосавећени Митрополит Амфилохије је присуствовао трпези љубави у тамошњем парохијском дому.