Протојереј др Милош Весин - Зашто ми мој ближњи постаје све даљи

Два пута годишње у мају и новембру протојереј др Милош Весин креће из Либертвила из Сједињених Америчких Држава, прелеће океан и долази у Београд гдје, поред осталог, организује и својеврсна духовна сусретања. Окосница тих сусретања су предавања која отац Весин редовно држи у Великој дворани Коларчеве задужбине, а после предавања разговара са Београђанима.

Протојереј др Милош Весин је свештеник Српске Православне Цркве и  професор српског православног Богословског факултета у Либертвилу у Сједињеним Америчким Државама. Бави се пастирском психологијом и има у Чикагу своју парохију. Поред тога протојереј др Милош Весин често држи и јавна предавања, гдје са православног гледишта говори о духовном животу савременог човјека, по чему је  постао познат међу Србима у свијету. Његова предавања су добро припремљена, а начин излагања је веома занимљив. Због тога је у и Београду стекао сталну публику.

Најновије духовно сусретање са Београђанима отац Милош Весин је приредио у четвртак вече 19. маја у Великој дворани Коларчеве задужбине  где је одржао предавање „Зашто ми мој ближњи постаје све даљи".