Епископ Г. Иринеј (Добријевић) служио у манастиру Архангела Гаврила у Земуну, 6. мај 2010

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско новозеландски Г. Иринеј (Добријевић), који је у Београду учествовао на тек завршеном Сабору Српске Православне Цркве, служио је 6. маја на дан Светога Георгија Свету Архијерејску Литургију у манастиру Архангела Гаврила у Земуну. Саслуживао је протојереј ставрофор проф. др Радован Биговић, духовник овога манастира, са више свештеника и ђакона.

Свети Георгије је крсна слава Епископа Иринеја Добријевића коју је он прославио у овом манастиру, за коју га вежу успомене. Својевремено у овом манастиру блаженопочивши Патријарх Павле, саопштио је да ће монах Иринеј Добријевић бити предложен за Епископа. Сви оне који су се затекли на Литургији позвани су на послужење у манастирски конак.

Епископ Иринеј је бесједио, а у својој бесједи поменуо је Светога Георгија, и указао на немоћ човека да земаљским чулима до крајњих граница спозна себе и подсјетио на једно важно чуло - срце човејково. После Литургије протојереј ставрофор Радован Биговић честитао је крсну славу Епископу Иринеју.