Црква – брод посвећена Светом Николају Мирликијском на Ади Циганлији

  • Наслов: Crkva-brod na Adi
  • Албум: izvjestaji
  • Година: 2010
  • Величина: 35:32 минута (10.17 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 40Kbps (CBR)

Изгледа да је дошло вријеме за градњу Цркве – брода посвећену Светом Николају Мирликијском на Ади Циганлији. Идејни пројекат овога храма је готов. Богомоља би се градила на превлаци између Савског језера и Савског рукавца на улазу на Аду. Била би грађена од сибирског кедра. У трупу цркве – брода била би универзална дворана погодна и за скупове али и за изложбе површине око 150 квадратних метара, а горе на палуби уздизала би се црква површине 50 до 80 квадрата. Градња би стајала око пола милиона евра. Преостало је још да се градске власти о томе изјасне, да дају дозволе за градњу.

Благослов за градњу овога храма дао је и блаженопочивши Патријарх Павле али и Патријарх Иринеј. О тој новој богомољи, која би се градила по идеји протојереја ставрофора Славка Божића, старјешине храма Светога Ђорђа на Чукарици, која је објелодањена прије пет година, говорило се 15. априла на конференцији за штампу приређеној у Медија центру.

Пред новинаре су изишли отац Славко Божић, књижевник Миљурко Вукадиновић, генерални секретар Удружења књижевника Србије, господин Јоца Типолд, представник Удружења туристичких водича, Данијела Бојковић, вероучитељица и Дејан Гавриловић, профеор физичког васпитања и спортски радник. После њихових излагања услиједила су питања новинара.