У београдском насељу Шумице почеле Ускршње свечаности

Двадесети пут у Центру за културу и спорт у београдском насељу Шумице почеле су Ускршње свечаности. У сриједу 31. марта у холу – галерији овога центра отворена је традиционална изложба шараних ускршњих јаја ликовних радова и предмета инспирисаних ускршњом радошћу. У овим свечаностима учествују ђаци 15 основних и шест средњих вождовачких школа као и Дјечје установе „Чика Јова Змај“. Изложено је око хиљаду и по дјечјих радова, од којих су многи изузетно умјетнички успјели.

У холу гдје је приређена изложба окупио се велики број ђака, њихових родитеља и наставника. Обратила им се Оливера Драгишић – Благојевић, уредник програма за културу Културног центра Шумице, која је поздравила дјецу, а најуспешнијим младим умјетницима награде, плакете и књиге уручио је предсједник вождовачке општине др Драган Вукановић.

Изведен је културно забавни програм. Младе плесачице, акробате, извеле су свој програм, наступали су млади глумци говорећи стихове, а неколико духовних пјесама отпјевала је пјевачка група Основне школе „Доситеј Обрадовић“.