Епископ Г. Атанасије (Ракита) служио у Храму Светог Марка, 28. март 2010

Tagged:

Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије (Ракита) крстио је на заједничком крштењу на Цвијети, 28. марта, у Храму Светога Марка више од 150 београдских ђака, који похађају основне, али и средње школе. Крштење је обављено уз Свету Архијерејску Литургију коју је служио Епископ Атанасије уз саслужење више свештеника и ђакона и појање хора овога храма.

Крштење је организовао Одбор за вјерску наставу Архиепископије београдско - карловачке. Припремили су га вјероучитељи којима су се дјеца, уз сагласност родитеља, добровољно јављала да  желе да буду крштена.

Ова дјеца, како нам је рекао Епископ Атанасије Ракита, после крштења „постали су бољи грађани овога града, јер управо оне врлине о којима су учили на вјеронауци: вјера, љубав, поштење пожртвованост, сада желе да спроводе у свом властитом животу. Ми не кажемо да то не чине и други који нису крштени, али не знамо колико ће такви успијети, али они који су крштени хоће сигурно, они су одлучни да то ураде" - рекао нам је Епископ Атанасије.

Било је и раније  у Београду оваквих заједничких крштења и биће их још, али ово крштење је било најбројније. Црква Светога Марка била је пуна дјеце, њихових кумова, родитеља, родбине. Њима се бесједом обратио Епископ Атанасије.