Отворен Руски дјечији културни центар у београдској основној школи „Свети Сава“

Tagged:

Са благословом Њихове Светости Патријарха српскога Господина Иринеја и Патријарха московског и цијеле Русије Господина Кирила у београдској основној школи „Свети Сава" отворен је у уторак 23. марта Руски дјечији културни центар. Отварању овога центра помогао је Међународни фонд јединства православних народа. На свечаности одржаној у свечаној сали школе „Светога Саве" одржана је мала свечаност и културно - умјетнички програм кога су приредили ђаци ове школе.

У Основној школи „Свети Сава", основаној 1852. године, која се налази на Врачару, недалеко од Спомен храма Светога Саве, руски језик се непрекидно учи од 1953. године.

Присутне је прво поздравио директор школе Дејан  Станковић, а онда су бесједили господин Валериј Алексејев, предсједник  Међународни фонда јединства православних народа, Патријарх српски Господин Иринеј, руски амбасадор у Србији Александар Конузин, предсједник општине Врачар Бранислав Кузмановић, руски бизнисмен Владимир Антонов, а присутнима се обратила и госпођа Јелисавета Миленова, представник бугарског огранка Међународног фонда јединства православних народа.

У својој бесједи Патријарх Г. Иринеј указао је се на дубоке корјене руско - српског пријатељства и неопходност да се оно и даље његује и унапређује.