Представљена књига „Трагање за духовним видом“ Радмиле Мишев

Књига Радмиле Мишев „Трагање за духовним видом“, како је често истицано на промоцији одржаној 11. марта у свечаној сали Министарства за дијаспору Владе Републике Србије у Београду, пре свега је изузетан катихизис, каквога до сада није било на српском језику, писан у форми романа, у коме има и аутобиографских примеса. То је духовни водич, писан за оне који су свесни пустоши безверја у коме су се нашли стицајем разних околности, а који су осетили духовну жеђ да уђу у храм да се предају вери, а не знају како то да учине.

Радмила Мишев је новинар и књижевник. Уредник је дечјег часописа „Светосавско звонце“, а на Радију Светигора више година уређивала је и водила дечји програм. Сарадник је и Радија Слово љубве. Писац је неколико запажених књига.

Основу за њено дело „Трагање за духовним видом“ представљали су њени текстови објављивани од 1998. до 2001. године у недељнику „Панчевац“ под насловом „Слово о вери“. Прича о жени која се из безверја предаје вери и срета са разним дилемама испричана је књижевним поступком у форми романа. Издавач ове књиге је издавачка кућа „Ризница српске духовности“.

О књизи су говорили његово преосвештенство Епископ шабачки Лаврентије, државни секретар у Министарству за дијаспору др Предраг Тојић, књижевник и лекар Зорица Кубуровић, виши музејски саветник Душан Миловановић и аутор Радмила Мишев.