Саопштење за јавност Митрополије Црногорско-приморске

Цетиње, 23. фебруара (Светигора прес) – Предсједник Црногорске скупштине г. Ранко Кривокапић (у своје име или у име овог највишег законодавног органа Црне Горе?!) по ко зна који пут позива на отворено насиље и линч Митрополије Црногоско-приморске, овог пута стављајући чак ултиматум Министру за уређење простора и заштите животне средине, за безусловно рушење црквице Свете Тројице, Бога Љубави, на Румији.

Ни мање цркве у Црној Гори ни веће мржње и духа деструкције против ње и оних који су је саградили, на мјесту гдје је она вјековима постојала и била порушена од Турака, приликом турске окупације Бара 1571.г. Висока је 4 метра, широка 2,5 а дугачка 3 метра! Г.Кривокапић, с обзиром да нико од припадника Римокатоличке Цркве и Исламске вјерске заједнице није досада постављао то питање, упорно нариче на туђем гробљу. Називајући ову символичну обнову, у вријеме отоманског ропства срушене цркве „демонстрацијом силе Српске Православне Цркве“, (на висини од 2.000 m !) г. Кривокапић упорно распирује, већ годинама (заједно са групицом њему сличних мрзитеља светиње Божје) управо оно против чега се наводно бори: отровну вјерску и националну мржњу! За овакву харангу на безакоње и мржњу, у државама које истински штите право и обезбјеђују поштовање својих грађана, овакви људи не би могли бити ни чистачи у Парламенту а камо ли његови предсједници! Оно чиме пријети другима, у истински правном друштву, несумњиво би се под хитно на њему морало примијенити.

Оствари ли се безумна идеја г.Кривокапића и заиста буде срушена црквица на Румији, то би, да не да Бог, био знак да Црна Гора, намјесто у Европу, отворено срља у гажење најелементарнијих вјерских и људских права, постајући – бесудна земља!

Из Митрополије Црногорско-приморске