Радио Светигора прославио данас своју Крсну славу и десет година постојања

Светом Литургијом коју је у Цетињском Манастиру служило свештенство Митрополије Црногорско - приморске и потом резањем славског колача Радио «Светигора» је 16. јуна обиљежио крсну славу и десет година постојања.

Славски колач пререзао је Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Господин Амфилохије. Он је у краћем архипастирском слову благословио раднике Радија и присутне госте. «Данас је десета годишњица нашег радија, гласа који одјекује Црном Гором ево десет година. Мало је то вријеме и мали исјечак у односу на вјечност, али оно што је истина, чиме се свједочи истина, чиме се свједочи љубав према Богу и према људима и што открива доброту и милост Божју то, иако у кратком времену, урађа плодовима», рекао је он. «Нека би Бог дао да се глас Радио-Светигоре и убудуће чује на славу Божју, на просвјетљење људи и на умножење љубави, добра, истине, праведности међу људима», казао је он.

Присутнима се обратио и директор Радија ђакон Предраг Шћепановић који је подсјетио на историјат Радија и његову улогу у обнови литургијског живота у Црној Гори. Слави Радија присуствовао је и директор Агенције за радиодифузију Абаз Бели Џафић.

Радио «Светигора» је почео да емитује програм на Духове 1998. године када је његов рад благословио и освештао његове просторије Његова Светост Патријарх Српски Господин Павле.