Бесједа Владике Јоаникија у манастиру Добриловина

Tagged:

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Г. Јоаникија, на празник Свете мученице Вере, Наде и Љубави и мати им Софије, у суботу 30. септембра 2017. године, у манастиру Добриловина, одржан је дјечји Сабор, четврти по реду.

Саборовање је започело Светом Архијерејском Литургијом, коју је служио Преосвећени Епископ Јоаникије уз саслужење свештенства и свештеномонаштва милешевске и будимљанско-никшићке Епархије: протојереј Дарко Пејић, јереји Иван Радовић, Александар Крговић, Данило Дамјановић, јеромонах Зосима из манастира Светог архангела Михаила у Ђурђевића Тари и јерођакон Сава, сабрат манастира Ђурђеви Ступови.

У молитвеном сабрању учествовао је вјерни народ овог краја, дјеца учесници Сабора из Бијелог Поља, Мојковца, Жабљака, сестре манастира Шудикова и Подмалинско.

Радост дјечјег Сабора, и ове године, је употпуњена чином крштења. Обављено је саборно крштење у којем је Цркви Христовој прибројано шест нових чланова.

Након светог богослужења, у манастирској порти, је одржан дјечји Сабор, четврти по реду који се, благословом Владике Јоаникија, одржава у манастиру Подмалинско, прве суботе по Крстовдану. Окупљену дјецу, њихове родитеље, свештенике, вјероучитеље благословио је Његово Преосвештенство владика Јоаникије, захваливши свима који су уложили труд и љубав да се организује дјечији Сабор.

У програму дјечјег Сабора, пригодним пјесмама, рецитацијама и ликовним радовима, учествовала су дјеца са вјеронауке и црквени хорови из Бијелог Поља, Жабљака и Мојковца.