Порука празника Рођења Пресвете Богородице

Прослављајући Рођење Пресвете Богородице у престоном граду Цетињу, чујемо пјесму о њој и објављујемо свједочанство о њој Матери Живота и њену поруку свијету кроз дјевствена уста Светог Петра Цетињског.

Свети Петар из ћивота заједно са нама и свим створењима пјева јој пјесму: "Рођење Твоје Богородице Дјево, радост објави свој васељени, јер из Тебе засија Сунце Правде, Христос Бог наш, Који разрушивши проклетсво, даде благослов, и уништивши смрт дарова нам живот вјечни." Он свједочи о њој да је она заиста Матер Живота. Својим рођењем и Рождеством Христовим, пророчки благовијести о њој Цетињски дјевственик и Чудотворац, она потврђује светињу живота и сваког рођења, сагласно заповијести Божјој: "Рађајте се и множите и напуните земљу..." Рађање је воља Божја, дар благослова Божјег и закон љубави мушког и женског уткан у природу човјекову. Они који газе тај богодани закон убијају Бога у себи, а онда тиме уништавају себе и вјечни смисао људског рађања и живљења. Заборављају, изгледа, каже он, људи и тзв. секуларна идеологија 21. вијека свету истину да "свијет пролази и похота његова, а онај који твори вољу Божју, остаје вавијек"! Намјесто испуњења воље Божје и закона Божјег утканог у људску природу, они доносе своје законе, као онај о абортусу тј. чедоморству - озакоњеном масовном покољу нерођене дјеце. Заборављају да тим својим законима убијају, тугује Пресвета Дјева, и поново разапињу мога Сина, Дијете младо, предвјечног Бога, а онда и сваку материнску утробу од радионице живота претварају у радионицу смрти. Јер утроба сваке мајке утроба је Богомајке. Да се моја мајка и мајка Владике Рада управљала по том правилу, одјекује глас из ћивота Светог Петра Цетињског, не би било ни мене ни њега, а тиме ни часне Црне Горе. Ваше чедоморство односи много више жртава у свијету неголи сви древни и савремени ратови и пошасти. Тако, Пресвета Дјева својим Рођењем од Јоакима и Ане позива на поштовање светиње брака, у духу ријечи Апостола Павла: "Брак нека буде у свему частан, а постеља брачна чиста, а блудницима и прељубницима судиће Бог."

Оно над чим тугују Мајка Божја и Свети Петар Цетињски у ове дане јесте нарочито злоупотреба тог дара љубави у име "слободе и људских права". Заборавља се да нам је "све дозвољено и слободно, али нас све не изграђује". Све што човјека чини робом смрти и што га лишава вјечног живота и достојанства, нечовјечно је, смртоносно и човјекоубилачко. То важи такође и за тзв. "параде поноса" и код нас најављиване ових дана. Уствари, поручује Богородица преко свога Рођења, из ћивота Светога Петра, ради се о парадама срама и моралног смрада, загађујећег васељену, које, као и поменуто чедоморство, а уз то и постављање у Србији за углед антироткиње намјесто царице Милице и мати Ангелине Крушедолке - обоготворују смртно тијело и крв, похот плоти, похот очију и надменост живота, што уствари значи - кроз одрицање од светиње рађања, претварање смртности и ништавила у божанство и идол човјеков. "Не варајте се", поручује свима људима Мајка Божија преко Апостола Павла, "ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубници, ни мужеложници, ни неправедници, ни отимачи, неће наслиједити Царство Божије", што значи - вјечни живот. Зато се, за празник Рођења Пресвете Богородице, тресе, од туге и јада, ћивот Светог Петра Цетињског гледајући како његово потомство брцима моралног чојства и витештва, за које се жртвовао са својим витезовима, украшава своје развратне задњице! О кукавна Црна Горо, а и Србијо на шта сте спале! Не знате ли, не знали вас јади, да пожари овога љета у Црној Гори и шире од ње, као и урагани који пустоше Америку представљају протест природе и Божју опомену против моралног смрада, зла, богомржње, братомржње и гријеха којима је земља затрована?!

Остаје нам, зато, за овај свети празник, једино да се помолимо Пречистој Богородици и Светоме Петру да нам опросте гријехе наше и да нас све поврате покајању, путу истине и правде и моралне чистоте, путу Њеног сина Дародавца Божанске Љубави и живота вјечнога.

Порука, преко Митрополита Амфилохија, празника Рођења Пресвете Богородице из ћивота Светога Петра Цетињског, 21. септембра 2017. године