На Тргу од ћирилице представљена књига о Светом Мардарију (Ускоковићу)

На празник Преображења Господњег, у суботу увече 19. августа 2017. године на "Тргу од ћирилице" у херцег Новом одржано је духовно вече посвећено Светом Мардарију (Ускоковићу). О лику и дјелу новопросијавшег Светитеља, просвјетитеља Америке говорили су Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије и Протојереј-ставрофор др Велибор Џомић.

Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски Господин Амфилохије казао је да су мемоари Светог Мардарија, под насловом "Недокучива Русија", једна од најдубљих и најдрагоцјенијих књига наше традиције, писана са његошевским надахнућем, као и да ће његов светачки лик у будућим временима бити све утицајнији, јер је то човјек који је себе уградио у живот наше цркве, свеправославља и свесловенства.

Наглашавајући огроман значај и допринос "Трга од ћирилице" очувању духовног идентитета српског народа, Протојереј -ставрофор Велибор Џомић је у свом излагању описао животни пут Светог Мардарија - од Љешанске нахије, преко манастира Студеница, Русије до далеке Америје.

У музичком дијелу програма публици се представио хор "Бранислав Нушић" из Косовске Митровице, под руководством Петра Ракића.