Митрополит Амфилохије освештаће 27. августа обновљени храм Светог Георгија на Ђурђевцу

Митрополит Амфилохије освештаће 27. августа обновљени храм Светог Георгија на Ђурђевцу. У манастиру Стањевићи у 19 часова биће одржано донаторско вече за завршетак радова на овој светињи

Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије освештаће у недјељу 27. августа 2017. године обновљени храм Светог великомученика Георгија на Ђурђевцу у близини манастира Стањевићи код Будве и у њему служити Свету Архијерејску Литургију са почетком у 8 часова.

Истог дана, са почетком у 19 часова, у порти манастира Стањевићи биће одржано донаторско вече за завршетак радова на манастирском комплексу и довршетак асфалтног пута.

Жиро рачун манастира Стањевићи код ЦКБ банке је ‎510000000114738236.

Са Игуманом манастира Стањевићи оцем Јефремом (Дабановићем) разговарали смо о историјату и обнови манастира Свете Тројице Стањевићи као и о обнови храма Светог Геогрија на Ђурђевцу који датира из 15. вијека, из времена дједа Ивана Црнојевића- Ђурађа Ђурашковића Црнојевића управитеља града Ђурђевца у коме је рођен последњи владар Зете Иван Црнојевић. Овим догађајем ће почети и обиљежавање шест вијекова династије Црнојевића.