Одслужен трећи Mолебан за изградњу храма Св. Василија у Петровграду у храму Преподобног Серафима Вирицког у Гостинском двору

  • Наслов: Aleksandar Vujovic
  • Албум: izvjestaji
  • Година: 2017
  • Величина: 93:18 минута (16.02 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Одслужен трећи молебан за изградњу храма Светог Василија Острошког у Петровграду у храму Преподобног Серафима Вирицког у Гостинском двору

У уторак 11. јула 2017. године  уочи празника првоврховних апостола Петра и Павла, у храму Преподобног Серафима Вирицког у Петровграду у Гостинском двору, служен је трећи молебан са акатистом Светом Василију Острошком Чудотворцу за изградњу храма посвећеног Светом Василију Острошком у овом граду.

Молебан и акатист са вјерним народом служили су по благослову старешине овог храма о. Артемија Наумова, свештеник у храму Преподобног Серафима Вирицког гдје је његов гроб у Вирицу о. Максим Крупцов и јерођакон Владимир Палибрк, сабрат манастира Житомислић и кандидат богословља Петровградске Духовне Академије.

На молебану и акатисту су појали чланови дјечјег женског хора Преподобног Јована Дамаскина под диригентском палицом Ирине Болдишеве који пјевају при Храму Владимирске Божије Матере у Петровграду.

После молебана и акатиста вјернике је поздравио и о. Владимир који их је упознао са животом и чудима великог светитеља Цркве Христове, Василија Острошког, као и са вјековним духовним и крвним везама између руског и српског народа, подсјетивши између осталог да је Свети Василије у царској Русији био 1637/1638. године као архимандрит за помоћ свом напаћеном народу.

Сабрани вјерни српски и руски народ поздравио је потом и о. Максим Крупцов који је поздравио о. Владимира да му Господ дарује снаге у богоугодном дјелу око градње храма Светог Василија Острошког и казао је да није случајно да се у црквама Преподобног Серафима Вирицког на два краја града служе већ три молебана за градњу новог храма.

Диригентица Ирина Болдишева је са својим хором отпјевала и двије пјесме које је сама дириговала по тексту Св. Владике Николаја и овом приликом је поздравила све присутне заблагодаривши Господу на дару учестовања у молебану и акатисту Светом Василију Острошком. После службе Божије вјерни народ је цјеливао икону Светог Василија Острошког.

Свештеник Максим Крупцов помазивао је вјерни народ светим уљем а о. Владимир их је кропио са светом водом са острошког источника.

Молитвама Светог Василија Острошког Чудотворца и Преподобног Серафима Вирицкиг помилуј и спаси Господе српски и руски народ и сачувај их на многаја љета. Амин.

Александар Вујовић