Најава: 24. Сабор православне омладине на Михољској Превлаци

Свештеник Мијајло Бацковић парох горњегрбаљски најављује 24. Сабор православне омладине који организује Братство православне омладине Црне Горе „Свети Архангел Михаило“ који ће се одржати на Михољској Превлаци 26. јула 2017. године.

Програм ће почети у навечерје празника Трибином на којој ће ове године говорити чланови спортско просвјетног удружења "Света Србија" на тему "Образовање младих и православни спорт" уз учешће еминентних предавача који су већ потврдили долазак: проф. Винка Радовић, шампионка у Олимпијским спортовима - џудо и рвање која је и предсједница удружења "Света Србија", академик проф. Ђорђе Стефановић, редовни професор Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, др Вања Милошевић гинеколог и акушер, на крају ће се обратитии Миљан Ћеранић директор удружења "Света Србија", а у музичком дијелу програма учествује појачки састав "Родослов".

Света архијерејска Литругија коју ће служити Митрополит црногорско приморски Г. Амфилохије почеће у 8 часова, на дан празника уз присуство како је најављено Владике славонског Г. Јована и православне браће из Русије, Чешке и Словачке.