Проф. др. Даница Грујичић: Последице НАТО бомбардовања трагичне и геноцидне

НАТО авијација имала јер 26100 летова изнад Србије, 18170 летова борбене авијациjе, 2300 напада на објекте на земљи, лансирала је 415 000 различитих пројектила укупне масе 22 000 тона а 112 локалитета на југу централне Србије и Косова и Метохије бомбардовано је осиромашеним уранијумом. НАТО је бомбардовао хемијска и нафтна постројења која су изузетно опасна како по здравље људи тако и по комплетни екосистем...

Ово је само мали део трагичног биланса деловања НATO авијације на Србију 1999. године које није могло а да не остави катастрофалне последице на здравље грађана. То је и била тема јавне трибине која је у понедељак 26. jуна одржана у Дому културе у Пријепољу, на којој је  говорила  професор др Даница Грујичић, неурохирург, начелник Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије и редовни професор на Медицинском факултету у Београду.

Професор др Даница Грујичић указује  да ниједна политичка гарнитура у последњих  18 година није хтела да говори о oвоме. Јавне трибине,  по  градовима Србије су прилика да се грађани упознају са последицама које су, како др. Даница Грујичић каже, трагичне и геноцидне, сматрајући да су и политичари дужни да  износе истину и све чињенице. У току вечери проф. др. Даница Грујичић дотакла се и питања вакцина и реорганизације целокупног здравственог система.