Епископи аустралијски Силуан и диоклијски Кирило служили Литургију у Горњем Острогу

Tagged:
  • Албум: Besjede
  • Година: 2017
  • Величина: 12:57 минута (2.23 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Преосвећена господа епископи аустралијски Силуан и диоклијски Кирило одслужили су Свету архијерејску Литургију на платоу испред Горњег острошког манастира у прву суботу по Духовима 10. јуна, на празник Преподобног Никите Исповједника.

Саслуживало им је бројно свештенство и свештеномонаштво уз молитвено учешће великог броја вјерника који су из разних крајева свијета дошли у острошку светињу на поклоњење Светом Василију Острошком Чудотворцу.

Владика Кирило, викарни епископ Митрополије црногорско-приморске током Литургије је ријечима добродошлице поздравио Епископа Силуана, који је како је казао чадо Митрополије, јер је завршио Цетињску богословију и додао да је Свети Василије и њега и његовог брата архијереја послао да у далеким земљама Аустралији и Аргентини проповиједају Јеванђеље Христово и шире вјеру православну.

Владика Силуан захвалио је Епископу Кирилу и казао да је у острошку светињу дошао из далеког свијета као некада, као млади богослов, да се поклони великом чуду Божијем овог краја свијета, великом испуњењу благодатних ријечи, великом литургу, који привлачи мноштво људи благодаћу Божијом.

Сабрани вјерници и монаштво који су се постом, молитвом и исповијешћу припремали, примили су Свето Причешће, а заједничарење Преосвећених епископа Силуана и Кирила са свештенством и острошком братијом настављено је у манастирској гостопрминици.