Митрополит Амфилохије на Тројчиндан служио Свету Литургију у манастиру Стањевићи

Tagged:
  • Наслов: Mitropolit Amfilohije
  • Албум: Besjede
  • Година: 2017
  • Величина: 20:17 минута (3.49 МБ)
  • Формат: MP3 Mono 22kHz 24Kbps (CBR)

Светом Архијерејском Литургијом, резањем славског колача, саборним крштењем, свечаном Духовном академијом и трпезом хришћанске љубави манастир Стањевићи код Будве прославио је своју храмовну славу у недјељу 4. јуна 2017 године на рођендан Цркве Христове-празник Силаска Светог Духа на апостоле.

Свету Архијерејску Литургију у манастирској цркви служили су Његово Високопреосвештенство Архиепископ Цетињски Митрополит Црногорско-приморски Г. Амфилохије и Његово Високопреосвештенство Архиепископ Катарски Макарије из Јерусалимске Патријаршије уз саслужење свештенства и уз молитвено учешће многобројних вјерника сабраних у овој Светињи да на овај велики празник прославе Свету Тројицу-Бога љубави.

У току Светог Богослужења обављено је крштење. Високопреосвећена Господа Архиепископи Амфилохије и Макарије благосиљали су славски колач манастира Стањевић и Установе "1. јун“ из Подгорице.

Братија манастира Стањевићи припремила је трпезу хришћанске љубави за све присутне на којој су пјесници говорили стихове пјесама спјеваних на подловћенским висовима.