Светом Архијерејском Литургијом прослављена слава манастира Светог Јована Владимира у зетском селу Курилу

Tagged:

Његово преосвештенство епископ диоклијски г. Кирило началствовао је Светом архијерејском Литургијом у манастиру Светог Јована Владимира који је недавно подигнут у зетском селу Курило.

Саслуживало је свештенство и свештеномонаштво из околних манастира и парохија, а Владика се обратио сабраним вјерницима наком прочитаног Јеванђеља.

Он је истакао основне податке из житија Светог Јована Владимира, а посебно је похвалио ктитора овог манастира Ратка Станковића који је такође молитвњно учествовао у Литургији. - Добро је да се враћамо нашим изворним вриједностима као што је задужбинарсрво, рекао је Епископ Кирило.

Владика је потсјетио и на тешкоће са којима се суочавала наша Црква и држава у том периоду, са нарочитом освртом ба изазов богумилства који је упоредио са квази-црквеном организацијом "ЦПЦ" - Најбитније је да чувамо истину наше вјере и да буде одани нашој Светој Саборној и апостолској Цркви закључио је владика Кирило.

Преосвећени епископ Кирило је потом присуствовао културно-умјетничком програму за трпезом братске љубави. Након Литургије преосвећени епископ Кирило дочекао је на подгоричком аеродрому владику катарског Макарија, јерарха Јеруслимске цркве.